Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

nie tylko chwalą się połowami z Piotrem ale tez i bez Piotra....a co do gruntu to nie mam pojęcia będziesz musiał sam pojechać i się przekonać

Napisano

imperator30 sandacz jest ale jak na razie krotki jest pewnie i większy ale tutaj już trzeba trochę porzucać na odpowiednich miejscówkach a jeśli chodzi o szczupaka to coś tam się trafi :wink: wiesz jak to jest :grin:

pozdrawiam........

Napisano

Wczoraj na Odrze trafiliśmy z Piotrem 12 szczupaków i okonia na woblery, sandacz na razie czeka na prawdziwą jesień, myślę, że warto popłynąć na szczupaka, ładnie żeruje w odpowiednich miejscówkach.

Napisano
Panowie dzięki za informacje,na niedziele jestem umówiony z Piotrkiem więc zobaczymy jak to bedzie,po wszystkim zdam relacje.

I jak udał się wypad??

Napisano

Niedzielne wędkowanie zaczeliśmy ok.godz 8-mej i pierwszymi rybami które łapaliśmy były sandacze.

Złapaliśmy kilkanaście sztuk,były to same maluchy i stwerdziliśmy że popływamy za szczupakiem,trafiliśmy 4 sztuki miedzy 1,5 kg a 3,5 kg,jednego sandaczyka 48 cm i leszcza ponad 3kg za kapote.

Ogólnie jeszcze pare pustych brań i kilka spadów,jeden konkret na wędce ale niestety grot z kotwiczki się wyprostował i ryba się spieła.

W ten weekend znów się wybiorę,może bedzie lepiej a może nie.... :grin:

Ogólnie wypad zaliczam do udanych.

Napisano

Pewnie pływaja w wodzie,jak sam wiesz okazów nie łapie się na co dzień,trzeba swoje wyjeźdźić i poświęcić trochę czasu,szczególnie jeśli nie ma ich już w takich ilościach jak kiedyś...

Napisano

Ja byłem z kolega w piątek, całkiem ładnie brały, wyciągneliśmy 13 szczupłych i 2 okonie , tylko trzy szczupłe pod wymiarem.

Napisano

Ja osobiście nie stawałem za sandaczem ale każdy powtarzał, że mały bierze tylko. Ciężko powiedzieć, w środę płynę to stanę na 2-3 godziny na sandaczem i sprawdzę na własnym sprzęcie :)

Napisano

Chłopaki a jak tam w Widuchowej cos z gruntu bierze???Łowię wyłacznie na Feeder i mam zamiar sie tam wybrać...Tu odcinek od gryfina do łubnicy słabo na grunt...Jedynie Spiningiści widziałem szczupaki łowili....

• 3 weeks later...
Napisano

Witam,Panowie jak tam sytuacja z sandaczem i szczupakiem,coś się dzieje?

Trafiają się jakiś większe sandacze czy nadal same małe.

Planuje w ten weekend się tam wybrać a ostatnio byłem tam miesiąc temu.

• 5 months later...
Napisano

Witajcie,bylem 2 maja z brzegu na spina.Jedno branie,jeden szczuply.Ledwo wymiar... na Slidera :cool: Woda dosyc wysoka,zaczepy jak co roku w innych miejscach :???:

Napisano

Byłem 1 maja za szczupakiem ( podskoczyłem z pontonem z Dolnej Odry) zero brań, 5 godzin pływania jeden okoń. Na kanałach siatki co 100m.

Napisano

Nie wiem na co łapaliście, ale ja na niezawodną ( jak co roku !! ) Mormyszkę , połapałem !! Brań dużo, 6 Szczupaków. Najmniejszy 54cm , największy 85cm, wszystko wróciło do wody !! Faktem jest, że brały do 11, potem był tylko skwar ... Jak znajdę swój telefon, umieszczę fotki. pozdrawiam, mormyszkowców ... ;)

Napisano

Do goral28 ... Bo pływać trzeba umić ... ;) Żarcik taki ... Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy i zobaczysz tajniki miejscowych wędkarzy oraz wędkarzy, którzy będąc tam, poznali metody oraz sposoby połowów okazów od miejscowych Mistrzów !! Pozdrawiam