Skocz do zawartości
tokarex pontony

konger Medalist Carp 390 - odstępy między segmentami

samboman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dotarła do mnie paczka z zakupionym wędziskiem Konger Medalist Carp 390. Składając wędkę docisnąłem segmenty do siebie aż do oporu. Pomimo tego pomiędzy wszystkimi segmentami widać około 2 cm odstępu. Spójrzcie proszę na te zdjęcia i powiedzcie, czy ta wędka powinna tak wyglądać.

segmenty 1 i 2

segmenty 2 i 3

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Tak mnie ta wędka wkurzyła, że nie mogłem zasnąć :wink: no i doszukałem się informacji, że ta wędka ma złącza typu spigot i taki odstęp między składami to norma. Jeśli źle kombinuję to mnie poprawcie...

Napisano
powiedzcie, czy ta wędka powinna tak wyglądać.

tak właśnie powinna wyglądać

i taki odstęp między składami to norma.

wraz z upływem lat (składaniem i rozkładaniem) czop łącza będzie się ścierał i ten 'zapas' który teraz widzisz, i który Cię drażni będzie stopniowo chował się w tulei łącza.

Tak mnie ta wędka wkurzyła, że nie mogłem zasnąć

Poszukaj zdjęcia i pooglądaj sobie np. kilkunastokrotnie droższą złożoną Daiwe Tournament z V-joint :wink: uspokoisz się i zaśniesz od razu :cool:

Pamiętam ,że był tu ktoś taki na forum że w pierwszym odruchu chciał piłką do metalu "wyrównać" trzpienie/czopy :mrgreen:

Niepokoić powinno coś wręcz przeciwnego, jeśli np. kupujesz okazjonalnie jakiś legendarny kij - używkę; gdzie blank przelotki rękojeść/uchwyt są w super stanie , ale łącza są już tak wyśmigane ,że po złożeniu elementów widać tylko kilka milimetrów czopa.

Napisano

Ja co prawda nie myślałem o odcinaniu, ale chwilę po złożeniu wędki przyszedł mi na myśl papier ścierny :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.