Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam potrzebuje kołowrotka do wklejanki na okonia ,

myslałem nad slammerem 260 , ale posiadam juz 2 i może pora kupic cos innego

jeżeli macie jakieś propozycje dobrego kreciołka do 300 zł to prosił bym o pomoc. :neutral:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

ja przy swoim kongerku WC Tango mam shimano exage FC 1000 i nie narzekam. Przy cięższym sprzęcie jest Team Dragon 920 iz i też ładnie sobie radzi.

Do trzech stówek można pokombinować-myślę, że rozmiar do 2000.

Napisz coś więcej o kiju będzie wtedy łatwiej coś dobrać.

Napisano

Kijek Mikado golden bay spinn 2.10 cw.10-25 .

Jest to prezent , pierwsza wklejanka w życiu jej cena jak patrzyłem to jakieś 7 dyszek

z przesyłką .

Nigdy nie łapałem na takie wędki więc nie wiem jaki za bardzo kołowroteczek do niej będzie pasował. :sad:

Napisano

A czy to aby na pewno jest wklejanka na okonia? przy takim C.W. jaki podałeś taki Penn Slammer 260 będzie dobry ale jeśli szukasz kołowrotka do lekkiego spina z c.w. do maks. 15gr to bierz nie większy kręcioł niż 2500. Jest tego sporo, do bocznego troka myślę że taki Exage 2500 będzię aż nadto.

Swietnym kołowrotkiem w przystępnej cenie jest Spro Passion FD 720. Mam jeden model w wersji match i złego słowa o nim nie powiem.

Napisano

Tak mi sie wydaje , że na okonia bo ma naprawde delikatna szczytówke.

I także zastanawiam sie nad tym exage (jak cos to bedzie moje 2 shimanno)

wiec może ktos by napisał o tym kręciole?? :lol:

Napisano

Mam taki kręciął z tylnym hamulcem, i hamulcem walki..... nie wiem co mogę o nim napisać, chyba tylko tyle że jest naprawdę bardzo przyjemny i warty swoich pieniędzy. Przede wszystkim bardzo równa i płynna praca, cichy, ładnie nawija żyłeczkę, no i ten hamulec walki (jedyny mój spiningowy kołowrotek z tym dodatkiem)- fajna sprawa :grin:

W razie co to mam jeszcze na cięższym spinie Exage 4000 z przednim hamulcem, i tez jest OK.

Napisano

Na drugiej szpuli mam nawiniętą PP- chyba 0,13, i też radzi sobie bardzo dobrze, chociaż wcześniej miałem nawiniętą jakąś inną- chyba badziewną, i plątała się straszliwie- myślałem że to może wina kołowrotka, na szczęście po wymianie plecionki na Power Pro, kręciął zaczął nawijać ją tak jak powinien, tak że plecionka- plecionce nie równa- pamiętaj, na 4000 mam nawiniętą 0,23 (też PP) i również nie mam zastrzeżeń.

Ps. Nie jestem może specjalistą, ale na lekkim spiningu i niezbyt mocnej lince, tylny hamulec, wraz z hamulcem walki to naprawdę fajna sprawa, zwłaszcza jak Ci uderzy 80cio centymetrowy szczupak.

Napisano

Spoko , plus dla ciebie .

Plecionke jaka posiadam to sufix 0.15 , na slamerze 360 nawinieta dobrze wiec

shimanno też pewnie poradzi, a o tym rozwiazaniu z hamulcem walki pomysle.

Ide poszperac za tym kręciołem na necie>

• 4 weeks later...
Napisano

leon-zawodowiec, Mam Shimano Exage 3000 i powiem ci że mimo jego wielkości jest to słaby kołowrotek do cięższego spinningu się nie nadaje lecz do paproszków da rade o ile nie przeszkadza ci głośna praca ponieważ z czasem użytkowania zaczyna bardzo szumieć rolka i niestety nie da się z tym nic zrobić ponieważ jest ona na plastikowej tulejce i smarowanie nic nie pomaga :( Ogólnie kołowrotek godny polecenia a czy wart wydania tych pieniążków? chyba raczej nie szukał bym czegoś innego. Na twoim miejscu jeżeli miałbym wybierać np. między Tica Libra a Shimano Exage to zdecydowanie bardziej polecał bym Tice osobiście nie używałem ale zbiera ona bardzo dużo pozytywnych opinii. Podsumowując wybór należy do ciebie :)

P.S Kolega wyżej pisał o kręciole Spro Passion 720 FD posiadam ten kołowrotek w wersji 740 Match i porównując go z Exage wydaje mi się że jest bardziej wytrzymalszy i bardzo przyjemny w użytkowaniu.

Napisano
Mam Shimano Exage 3000 i powiem ci że mimo jego wielkości jest to słaby kołowrotek do cięższego spinningu
A ja chciałbym zwrócić uwagę, że te dzisiejsze 3000 są wielkości 2500 i mają jeszcze płytszą od nich szpulę (2500 - 240 m 0,20 mm a 3000 - 220 m 0,20 mm ). Taki kołowrotek na pewno nie nadaje się do ciężkiego łowienia. Do typowej okoniówki jak najbardziej.

leon-zawodowiec, ja bym się "pobił" o tego SHIMANO TECHNIUM 2500MgS http://allegro.pl/shimano-technium-2500mgs-made-in-japan-i1909317910.html

Albo kupił tego SHIMANO SUPER 2500 GT FA http://allegro.pl/shimano-super-2500-gt-fa-gratis-i1884527668.html - tak o oczko wyżej niż exage lub seido :wink:

Napisano
Witam potrzebuje kołowrotka do wklejanki na okonia ,

myslałem nad slammerem 260 , ale posiadam juz 2 i może pora kupic cos innego

jeżeli macie jakieś propozycje dobrego kreciołka do 300 zł to prosił bym o pomoc. :neutral:

Witam. polecam Ci kołowrotek Team Dragon 920. Pięknie nawija żyłke i pracuje.