Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem tu nowy.

Pochodzę z Wielkopolski. nigdy nie łowiłem nad królową, Polskich rzek.W drugiej połowie października planuje z dwoma przyjaciółmi wybrać się w okolice wioski Kosowo- Niedźwiedź powyżej Bydgoszczy z nastawieniem na drapieżnika.

Jeśli jest ktoś kto zna tamtejsze strony proszę o opis tamtejszej okolicy jaki jest dojazd do rzeki czy dojście do wody jest łatwe, czy woda jest głęboka lub płytka, czysta brudna itp. jaki jest rodzaj brzegu, dna, jak ryba obecnie żeruje jakie szanowna Brać osiąga tam wyniki? Mile widziane są również inne cenne wskazówki dotyczące np pobliskich okolic Wisły.

Za wszystkie podpowiedzi niech Wam Bozia w rybach wynagrodzi.

Ja ze swej strony służę informacją na temat Warty na odcinku Śrem- Poznań.

Pozdrawiam

• 4 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam kolegów z Bydgoszczy, piszcie co złowiliście gdzie i na jaka metode może w ten sposób dojdziemy do jakichś wniosków co się u nas najlepiej sprawdza :) to ja zaczne... wędkuje w zatoczkach koło mostu fordońskiego głównie leszcze metodą gruntową..w zeszłym roku około 50 sztuk największa miała 66 cm..ogolnie powyzej 60 cm w zeszłym roku tylko 5 szt.... jakiś sandaczyk na martwą też się trafił :) moja zanęta leszczowa to traper feeder 1 kg + traper leszcz 1 kg pęczak gotowany (około 1,5 kg juz ugotowanego :) pinki , i albo artraktor koloru kurkumy na leszcza z trapera albo poprostu kolendra mielona. moje koszyczki to 80 gr jak nic nie bierze na białę robaki to naprawde warto jest wykopac czerwonego gdzieś blisko wody , na czerwone ze sklepu to okonki jedynie się wieszają a taki spod kamyczka często jest rewelacją..pozdrawiam :)