hocken Napisano 7 Października 2011 Napisano 7 Października 2011 Witam wszystkich; Mieszkam w województwie zachodnio pomorskim i często wędkuje na pojezierzu drawskim. Przeszukując owa okolice znalazłem przepiekane komercyjne jezioro Tartaczne. W jeziorze są potrzebne sumy sandacze szczupaki i wszystko co białe. Karpiarze tez siedzą. Wędkuję tam czwarty raz i nic poza okoniami i pistoletami. Dno jeziora bez roślin linia brzegowa szczątkowe trzciny. Nigdy wcześniej nie łowiłem na tak dziwnym zbiorniku. Moje pytanie gdzie szukać szczupaków takim przypadku? Cytuj
rafaZST Napisano 7 Października 2011 Napisano 7 Października 2011 a mozesz napisac gdzie to jeziorko jest? Cytuj
Davly Napisano 7 Października 2011 Napisano 7 Października 2011 Ja bym obszukał miejsca gdzie gromadzi się drobnica. W słoneczny dzień można coś zobaczyć. Cytuj
hocken Napisano 8 Października 2011 Autor Napisano 8 Października 2011 Jezioro znajduje przy miejscowości Wygon(wieś). Współrzędne: 53°5'58"N 15°44'44"E. Drobnica występuje przy krzakach pomostach itp. Pomost jest tylko jeden i jak już pisałem powyżej, trzcin praktycznie brak. Pomału brak mi pomysłu jak temat ugryźć. Cytuj
Budoexpert Napisano 2 Maja 2017 Napisano 2 Maja 2017 Znam to jezioro jak własną kieszeń. Spędzam tam czas co roku od 18 lat. Z tymi sandaczami to ktoś Ci bajek naopowiadal. Woda ta jest bardzo trudna ale potrafi zaskoczyć. Warunek konieczny - należy ją poznać i zrozumieć. Jeśli nadal jesteś zainteresowany wiedzą na temat "tartakowego"jeziora to daj znać. Opiszę Ci wszystko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi