Skocz do zawartości
Dragon

Kij na szczupłego na rzekę, starorzecza, czasmi jeziorka.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

O nie nie...

Najnowsze blanki st croix na rok 2012 stanowią zupełnie inną klase. Wędki na tych blankach straciły dużo na masie jednocześnie nie tracą na mocy i innych ważnych cechach.

Co więcej wielkiej różnicy w cenie pomiędzy najdroższymi blankami tych firm nie ma za to technologie już tak.

Ja widze sens budowy wędek dopiero gdy chcemy mieć wędke o mega wyglącie korzystając z technologii woven (czy jakoś tak) i komponentów np. matagi w innym przypadku ja nie widzę sensu. Rynek jest przepełniony i nawet wśród Dragonów każdy znajdzie coś dla siebie.

Z resztą nawet najnowsze blanki dragona deklasują batsona buahahaha

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Najnowsze Dragony deklasują wszystko;) Woveny kwestia gustu... Wędka custom pozwala dopasować długość dolnika do naszego przedramienia, wyważenia do kołowrotka.

Można odwrócić dps'a i uchwyt nie będzie się luzował pod ręką. Patyk nie będzie oklejony odblaskami co by inni na brzegu z daleka widzieli czy mamy krua czy inny smoczy patyk.

Kolor omotek taki jaki się nam podoba... Korek wyprofilowany tak jak chcemy i zakonczony jak chcemy, a nie jak w przypadku Lamiego hamską czarną zatyczką. Pole do popisu jest ogromne tylko trzeba wiedzieć jak to wykorzystać.

Napisano

No o tym mówię.

Można robić wędki na zamówienie ale to mija się z celem gdy dostosowujemy wędkę do podobnych specyfikacji jak już gotowe wyroby.

Ja mam w planach wędeczke UL na pacyfic bay-u z rękojeścią korkową pełną uchwytem matagi i przelotkami fuji K.

Napisano

skoro temat zszedł na elitki od santkrua to jestem wlasnie na kupnie LES90MLF2 i pytanko czy to jest już kijek na nowym blanku 2012r czy stara seria i lepiej poczekać jeszcze do przyszłego roku??

Napisano

Jak widać w katalogu i na stronie producenta nie ma ani słowa na temat tego by była ta seria odświeżana :wink:

Legend Tournament Bass, Legend Tournament Walleye & Musky, Rage, mojo musky, eyecon walleye, Panfish series, to są nowe i odświeżone serie wędek. Szczerze to bym wybrał legend tournament niż Legend elit. Powodem są nowe przelotki Fuji, blanki lżejsze a cena ta sama