perchhunter Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 O nie nie... Najnowsze blanki st croix na rok 2012 stanowią zupełnie inną klase. Wędki na tych blankach straciły dużo na masie jednocześnie nie tracą na mocy i innych ważnych cechach. Co więcej wielkiej różnicy w cenie pomiędzy najdroższymi blankami tych firm nie ma za to technologie już tak. Ja widze sens budowy wędek dopiero gdy chcemy mieć wędke o mega wyglącie korzystając z technologii woven (czy jakoś tak) i komponentów np. matagi w innym przypadku ja nie widzę sensu. Rynek jest przepełniony i nawet wśród Dragonów każdy znajdzie coś dla siebie. Z resztą nawet najnowsze blanki dragona deklasują batsona buahahaha Cytuj
Gość Tench Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 Najnowsze Dragony deklasują wszystko;) Woveny kwestia gustu... Wędka custom pozwala dopasować długość dolnika do naszego przedramienia, wyważenia do kołowrotka. Można odwrócić dps'a i uchwyt nie będzie się luzował pod ręką. Patyk nie będzie oklejony odblaskami co by inni na brzegu z daleka widzieli czy mamy krua czy inny smoczy patyk. Kolor omotek taki jaki się nam podoba... Korek wyprofilowany tak jak chcemy i zakonczony jak chcemy, a nie jak w przypadku Lamiego hamską czarną zatyczką. Pole do popisu jest ogromne tylko trzeba wiedzieć jak to wykorzystać. Cytuj
perchhunter Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 No o tym mówię. Można robić wędki na zamówienie ale to mija się z celem gdy dostosowujemy wędkę do podobnych specyfikacji jak już gotowe wyroby. Ja mam w planach wędeczke UL na pacyfic bay-u z rękojeścią korkową pełną uchwytem matagi i przelotkami fuji K. Cytuj
Gobio Gobio Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 skoro temat zszedł na elitki od santkrua to jestem wlasnie na kupnie LES90MLF2 i pytanko czy to jest już kijek na nowym blanku 2012r czy stara seria i lepiej poczekać jeszcze do przyszłego roku?? Cytuj
perchhunter Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 Jak widać w katalogu i na stronie producenta nie ma ani słowa na temat tego by była ta seria odświeżana Legend Tournament Bass, Legend Tournament Walleye & Musky, Rage, mojo musky, eyecon walleye, Panfish series, to są nowe i odświeżone serie wędek. Szczerze to bym wybrał legend tournament niż Legend elit. Powodem są nowe przelotki Fuji, blanki lżejsze a cena ta sama Cytuj
Gobio Gobio Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 z tym że legend tournament'a nie dostane w długości 9' i tych parametrach które mnie interesują najdłuższy MLF2 jest 8' a 9' to już BIG NASTY do przynęt 3-8oz stc tour walleye musky Cytuj
perchhunter Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 No fatk takiego kijka tam nie ma Fakt jest faktem że mimo tego że kijek nie znalazł się na liście do unowocześnienia to i tak jest kijek super. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi