sensas Napisano 22 Listopada 2011 Napisano 22 Listopada 2011 Cześć Koledzy mam pytanie. Mam w planach kupić dwa mocne feedery Będę łowić w Wiśle w okolicach Warszawy, duży nurt, z zastosowaniem ciężkich koszyczków (150g + zanęta).Cel połowu duże leszcze, brzany. Po rozejrzeniu się po katalogach padło na dwa modele ze stajni Kongera. 1. Arcus Feeder Heavy Strong 360/210. - Długość (cm): 360 - Waga (g): 420 - Min. wyrzut (g): - Maks. wyrzut (g): 210 - Dł. transp. (cm): 127 - Sekcje: 3+3 - Gwarancja produncenta 12 miesięcy - Oryginalny pokrowiec 2.Medalist Feeder Heavy 360/210. - Długość (cm): 360 - Waga (g): 360 - Min. wyrzut (g): - Maks. wyrzut (g): 210 - Dł. transp. (cm): 126 - Sekcje: 3+3 - Gwarancja 12 miesięcy Cytuj
sensas Napisano 29 Listopada 2011 Autor Napisano 29 Listopada 2011 Przy zastosowaniu tak mocarnych wędzisk, potrzebne będą mocne kołowrotki, i teraz stawiam pytanie jaki wybrać kołowrotek. Na młynki mogę wydać max 150 zł. Myślę o jakiejś większej betoniarce. Pierwsze co wpadło mi do głowy to. 1. Okuma Travertine BaitFeeder 55 - grafitowa obudowa i rotor; - aluminiowa szpula główna; - zapasowa szpula z grafitu; - 5 łożysk tocznych (4 kulkowe + 1 rolkowe); - nowy system napędu posuwu szpuli EOS; - opatentowany system wyważenia rotora - RES; - sprzęgło wolnego biegu szpuli z regulowanym mikrohamulcem. - Przełożenie: 1:4,5 - Pojemność szpulki: 0,30mm/350m - 5 lat gwarancji. 2. Jaxon Top Carp FRXL 500 - system wolnego biegu szpuli - 8 łożysk, w tym łożysko OWC - wydłużona szpulka alu - grafitowa szpulka zapasowa - wyważenie dynamiczne - przełożenie 5,2:1 - waga 495g - Pojemność szpuli 0,30mm/290m !!! - 12 miesięczna gwarancja Co Wy na to ? Cytuj
Unises Napisano 29 Listopada 2011 Napisano 29 Listopada 2011 sensas, o kołowrotkach rozmawiamy w innym dziale http://haczyk.pl/forum/viewforum.php?f=9 Poszukaj , poczytaj , zastanów się , czy do DS aby na pewno potrzebujesz krecioł z wolnym biegiem, czy może za te pieniądze szukać czegoś odrobinę lepszego ale bez 'cyngla', z którego i tak byś praktycznie nie korzystał Cytuj
TOXIC 1988 Napisano 28 Grudnia 2011 Napisano 28 Grudnia 2011 Witajcie kolega Unises na rację pod względem kręciołów, wolny bieg nie będzie Ci potrzebny, jednak jeżeli już chcesz to polecam okumę, sam takie mam i świetnie pracują. Co do feederów to potrzeba Ci aż 210g c.w.?? Taki mega uciąc tam masz? Ja mam daiwy apollo 3,90m/150g i są w zupełnosci wystarczające na Odre woj. opolskie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi