mpruszek Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Witam Mam pytanie do kolegów ze Szczecina, na wiosnę chce kupić pychówkę (6.5 m) oraz silnik spalinowy ok 10 km by pływać swobodnie po Odrze. Do tej pory pływałem na pontonie 2.9 m z elektrykiem Gdzie mogę ja bezpiecznie cumować ? Patrzyłem m.in w marinie pogoń, marina gocław, ale ceny są kosmiczne, możecie mi coś polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Możesz się dowiedzieć w Żydowcach na kajakowni za wiskordem ul. Traktorowa, w Podjuchach ul. Szlamowa na przystani wędkarskiej na wysokości zajezdni autobusowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 mpruszek, odpuść sobie mariny i szukaj po przystaniach. Rozmawiaj z prezesami owych przystani. Poszukuj miejsca blisko fajnego łowiska, wiadomo koszty i ekonomia dopłynięcia do miejsca wędkowania. Przystani w Szczecinie jest sporo, nawet większość ma slipy do wodowania łodzi. Zima długa i można coś wymyślić i popytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 mpruszek, jeśli można spytać to jakie ceny są na marinach, sprawdzonych przez Ciebie. Ja na przyszły rok też kupuje łudeczke i stawiam w Żydowcach, tylko muszę jeszcze jakiegos blaszaka postawić (garaż), tam jest klijent do pilnowania przez 24h. Cena (jak dobrze pamietam) 30zł za zacumowaną łudź przy brzegu i 120zł za plac pod jakąś budę.Slip do wodowania też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpruszek Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Marina Pogoń łódka do 6 m długości - 6 mc-y 1250 zł Marina Gołcaw łodka do 8 m - 1 doba 35 zł , 1 m-c 280 zł, powyżej 6 m-cy ceny negocjowane dzwoniłem tez na przystań Delfin na Tamie Pomorzańskiej, to Pan powiedział że nie ma ani jednego miejsca Dzięki za namiar na Żydowice, podjadę w przyszłym tygodniu i zobaczę jak tam jest bo cena z tego co widzę mają rewelacyjną. Michał82 - to w takim razie w przyszłym sezonie musimy razem wypłynąć na jakiegoś drapieżnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 mpruszek, jak będę w Polsce to bardzo chętnie, bo szykuje mi się wyjazd na niemcy i to na dłużej. Ale na łódkę już tak się napaliłem że nie zrezygnuje z niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Przystań przy ul. Księżnej Anny - podobno 600-700zł za sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Byłem dzisiaj dowiedzieć się dokładnie ile, co i jak w żydowcach. I niestety, miasto chce przebudowac całą kajakownie wraz z boksami. Nie mogą dostawiać nowych boksów a stare muszą z czasem zniknąć. Jest nadzieja bo miasto tez chce stawiać jakieś baraki na łódki dla wędkarzy, ale kiedy się za to wezmą a tym bardziej skończą nie wiadomo. Do czasu aż miasto wkroczy można łódkę trzymać przy nabrzeżu, a silnik unich w budynku. Jak będę miał czas to się wybiorę jeszcze do podjuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpruszek Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2011 Pojechałem wczoraj do Podiuch na Szlamową, na przystani wędkarskiej, ale wszystko było pozamykane i tylko psy ganiały w zagrodzie, więc niczego się nie dowiedziałem Dziś zahaczyłem o Przystan Kolejarz, gość który pilnuje poprowadzął mnie po ośrodku, pokazał jak to wygłąda, tylko nie było bosmana i nie dowiedziałem się o ceny i wolne miejsca. Dostałem od niego tel. i będę dzwonił Mam też namiar na garaż wędkarski na Przystani Delfin, zadzownię w tygodniu i spytam ile to kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Dziś zahaczyłem o Przystan Kolejarz, gość który pilnuje poprowadzął mnie po ośrodku, pokazał jak to wygłąda, tylko nie było bosmana i nie dowiedziałem się o ceny i wolne miejsca. Dostałem od niego tel. i będę dzwoniłMam też namiar na garaż wędkarski na Przystani Delfin, zadzownię w tygodniu i spytam ile to kosztuje Czekam na info. Ja również jestem na etapie poszukiwania kawałka keji dla mojej łajby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpruszek Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 a wiec , do rzeczy : 1. Przystań Kolejarz - wpisowe 1000 zł - roczna opłata 300 zł - żeby dostać się do przystani, trzeba wejść w posiadanie domku wędkarskiego lub wiaty - na dzień dzisiejszy jest na sprzedaż jeden domek wraz z wiatą za 15 000. Rozmawiałem z właścicielem domku, żeby od niego wynająć domek ale nie ma takiej opcji. Interesuje go tylko sprzedaż 2. Przystań Pomorzany : - wpisowe 2000 zł - roczna opłata 776 zł - warunkiem jest zrobienie na własny koszt pomostu , gdzie będzie się cumowało swoją łajbę - każdy z członków jest zobowiązany do dyżurowania na przystani od godz 6-22 i od 22-6. W ciągu roku na jedną głowę wychodzi ok 6 dyżurów Bosman przystani zapewniał mnie, że dogadali się z prezydentem i podpisali z nimi nowa umowę dzierżawy terenu, więc na szczęście nie będą jej likwidować. Jest może ktoś chętny na Przystań Pomorzany ? Może jakby przyszło dwóch lub więcej nowych członków - to mielibyśmy argument do negocjacji wpisowego Dalej będę szukał czegoś tańszego, jak coś to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Ja jeszcze dowiem się w podjuchach, mieszkam na prawobrzeżu i z wygody wołał bym gdzieś tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpruszek Napisano 6 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2011 - Przystań JK AZS - 800 zł na pół roku, 1400 na rok - Przystań koła nr 67 - wpisowe 700 zł , koszt 1000 zł na cały rok, dostaje się swoją szafkę i tam można trzymać silnik, na wodzie może kogoś kusić - takie info otrzymałem od bosmana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz K. Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Kupię domek na przystani w Szczecinie, najchętniej PZW koło nr 6 "Kolejarz" przy ul. Marynarskiej 1, na wyspie Puckiej. Ewentualnie na innej przystani, do której będzie blisko z lewobrzeża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi