Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

Jak z wynikami w tym roku na Czorsztynie ? Wiem że sporo osób bardzo chwali, a nikt na forum nie porusza tego tematu ;) Nie chcę współrzędnych na rybę ale info od ludzi którzy tam łowią czy na prawdę jest tak miętowo?!

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Moim zdaniem to cały czas jedno z najlepszych łowisk w małopolsce.

W tym roku złowiłem m.in. 4 szczupaki powyżej 95cm (nadal pływają - przynajmniej mam taką nadzieję :smile: ), jest dużo ładnego okonia i sandacza (choć dla mnie lata ubiegłe były zdecydowanie lepsze w tym gatunku).

Niestety brak kontroli na wodzie - wielu miejscowych (Nowy Targ) bierze wszystko co złowi i to w znacznych ilościach.

Często widuje się potężne motorówki na których 1-2 pseudowędkarzy troluje 4-6wędkami.

Policja niby pływa i kontroluje, ale mam wrażenie że tylko obcych.

Jest niby zakaz pływania na silnikach spalinowych, ale jak napisałem wyżej :sad:

A dla wędkarzy gruntowych: masa pięknej płoci i leszcza (jak się pływa łodzią to widać stada po kilkaset sztuk pięknych okazów).

Warto pojechać nad tą wodę, chociaż jak wszędzie trzeba wiedzieć gdzie łowić.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Napisano

Nie wszystko jest prawdą drogi kolego :???:

Otóż tak się składa że mieszkam nad tym zbiornikiem i owymi motorówkami pływają właśnie ,,OBCY" i to żony tych obcych patroszą wszystko na brzegu co ich kochani mężowie dowiozą do nich.To samo tyczy się Dunajca poniżej zapory,gdyby nie chłopaki ze Sromowiec gonili z wody obcych godzine po zachodzie to Ci obcy zapewne łowili by całą noc! Dzięki Bogu są jeszcze maniacy którze za własne pieniądze tankują samochody i jeżdżą co wieczór po wszystkich miejscówkach i wypraszają owych ,,OBCYCH" i chwała im za to !!!