ememiks Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Witam Przymierzam się do zakupu lecz chciał bym zasięgnąć opinii użytkowników. Ocieplane są neoprenem 4mm i mam takie pytanie czy są ciepłe na zimowe wypady cało dniowe? Przekonuje mi ich wykonanie są solidne. Zastanawiałem się tez nad ARCTIC 875, VERMONT 877 i GRENLANDER 862 lecz wszystkie są wykonane z pianki eva lekkie ciepłe itp lecz najgorsze to ze i podeszwa tez wykonana jest z pianki co w bardzo dużym stopniu wpływa na uszkodzenia. Miałem Wellington i już są dziurawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sander Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Huntera nie miałem, ale powiem tak - jeśli model hunter jest mniej ciepły niż grenlander to napewno przez cały dzień zmarzną Ci w hunterach stopy. Ja posiadam grenlandery i to -30st reklamowane przez producenta jest niestety grubo naciągane. Do zmarzluchów nie należę i cały czas jeżdzę jeszcze na ryby na nocki. Do grenlanderów oprócz firmowego ocieplacza trzeba jeszcze założyć ze 2 pary grubych skarpet, żeby było jako tako. Pojedyncze, "letnie" skarpety nie dają rady a nie mamy przecież jeszcze nie wiadomo jakich mrozów. Zaletą jest rzeczywiście niska waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 No tam jest środek kalosza 4mm neopren a jak to się przekłada na ciepło to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Ja mam Grenlandern-y i nie narzekam . Używam ich na zasiadki na miętusa i tak do -3 (jak zimniej to nie byłem nigdy) nie zmarzłem, ubieram normalną skarpetę (nie letnią). Mam je 2 sezon i powiem ,że dają rade chodziłem po lesie i po kamieniach i dalej są całe . Jedyne co muszę wymienić na następny sezon to wkładkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 ARCTIC miałem i oddałem zaraz po zakupie (przez internet). Z wkładką ok, ale jak wkładkę wyjmiesz to but większy kilka rozmiarów. Nie da się normalnie chodzić. Kupiłem Grenlandern i są bez porównania lepsze tj. lepiej leżą na nodze (i tańsze). Mam wrażenie, że również sama guma jest jakby grubsza. Leciutkie, ciepłe, no super gumaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi