Gustlik Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 Witajcie, Całkiem przypadkowo znalazłem ciekawy i całkiem spory staw w miejscowości Pszczółki. Wspomniana wioska znajduje się w okolicy Zalesia. Postaram się dokładniej opisać lokalizację. Jadąc z Widawy w kierunku Piotrkowa, mijamy następujące miejscowości: Widawa, Rogóźno, Józefów, Patoki i dojeżdżamy do Zalesia. W Zalesiu na Pszczółki 2km. Dalej w Pszczółkach jedziemy cały czas prosto aż się skończy droga asfaltowa, jedziemy dalej drogą gruntową. Następnie ok. 400m jadąc drogą gruntową wjeżdżamy w prawo do lasu i docieramy do wspomnianego stawu. Pytanie moje takie: Do kogo należy ten staw, czy można wędkować, czy ktoś był, zna itd. Z opowieści jednego pana spod sklepu, wiem, że kilka lat temu właścicielem lub dzierżawcą była firma MELIORACYJNA z Sieradza. Teraz nie wiadomo, może nadleśnictwo lub coś innego. O tym stawie dowiedziałem się przypadkowo. Będę wdzięczny za każdą informację. Na pewno ktoś z Was coś o tym słyszał. Cytuj
Gustlik Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Napisano 4 Grudnia 2011 Bardzo mnie dziwi sytuacja., że nikt z szanownego grona nie był lub nie słyszał o tym stawie... Mam za daleko, żeby specjalnie jechać, ale jak będę przejeżdżał to dowiem się co z wędkowaniem w tym stawie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi