Amator Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Mam pytanie: kij 3,6 kontra 3,9 3skład z takim samym cw ile tracimy przez te 30 cm mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diego87 Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Amator, ale czego tracimy? metrów rzutu czy ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Walory użytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diego87 Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 3,90 z reguły możesz dalej rzucić wszystko jednak zależy od techniki rzutu. Wędką 3,60 tak daleko może nie rzucisz,ale jej zaletą jest to,że gdy łowisz z wywózki i holujesz z pontonu/łodzi bardzo ułatwia Ci te 30 cm tą czynność. W grę wchodzi masa. Te kilka gramów na bank odejdzie. Podstawowe pytanie to jak chcesz łowić?(rzut ,wywózka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Głównie rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diego87 Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 To 3,90 bym polecał. Ja lubię mocne kije dlatego 3,5LBS by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gornzola Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam, Mam pytanie, czy karpiówkami, powiedzmy Anaconda Base 3.5 lbs nada się do połowu: -Karpi z marszu, czyli PVA / The Method -Sumów oraz węgorzy na trupka / żywca / rosówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gornzola Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Ja do połowów o których piszesz używam 2.75 lb i 3 lb. Uważam ze już ta 2,75 jest wystarczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gornzola Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Na węgorza na pewno, ale czy taka 2,75 poradzi sobie z ciężarkiem powiedzmy 60 g + PVA na wystarczające odległości, powiedzmy do 50 m? Co z sumem na takim kiju, nie mówię tutaj o takich 15 kg, tylko większych, miałeś okazję holować jakiegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Na węgorza na pewno, ale czy taka 2,75 poradzi sobie z ciężarkiem powiedzmy 60 g + PVA na wystarczające odległości, powiedzmy do 50 m? Co z sumem na takim kiju, nie mówię tutaj o takich 15 kg, tylko większych, miałeś okazję holować jakiegoś? 2,75 lb rzucałem 80 gramówką na odległość około 50 m bez żadnego problemu i bez strzałówki. Raczej preferuję wywózkę, hol 7 kg sandacza nie sprawił najmniejszego problemu. Nie spotkałem się jeszcze z żadnym sumem niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gornzola Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 To nie ma w ogógle co porównywać do sumów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diego87 Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Gornzola, 3,25 poradzi sobie,ale tez dużo zależy od akcji kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emil. Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Panowie, czym różnią się od siebie te 2 kije? http://allegro.pl/wedka-daiwa-phantom-carp-ii-2300-3-6m-3-lb-i4547653441.html http://allegro.pl/wedka-daiwa-phantom-carp-2-cz-3-60-m-3-lbs-i4530674266.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Na moje oko niczym oprócz ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corlleone Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Witam wszystkich na forum Chce kupic wedke daiwa moze ktos mial kontakt z tym kijem i moze cos o nim napisac Bede lowil z pva okolo 100m od brzegu Jak rowniez chce kupic kolowrotek daiwa windcast tylko niewiem jaki model wybrac do 1000zl lub cos z fox prosze o porade Z gory dziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Chce kupic wedke daiwa Może coś bliżej, bo Daiwa ma kilka różnych modeli wędek karpiowych. Ja mam np. Daiwę BW, jeżeli ten model Cię interesuje to pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corlleone Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Zastanawialem sie nad Daiwa Windcast Carp 360/3,00 LBS ale moglbys opisac swoja wedke bo jeszcze nie podjelem decyzji a kolowrotku nic nie slyszales Daiwa Windcast BR 5500 LD Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Zastanawialem sie nad Daiwa Windcast Carp 360/3,00 LBS ale moglbys opisac swoja wedke bo jeszcze nie podjelem decyzji a kolowrotku nic nie slyszales Daiwa Windcast BR 5500 LD Mam Daiwę BW 3,60/3 kijek ogólnie jest OK, spełnia moje oczekiwania, jednak nie jest to kij rzutowy. Przede wszystkim musisz sobie określić, z jakim ciężarkiem będziesz rzucał, jednak pva znacznie ogranicza zdolności rzutowe. Przy założeniu, że będziesz rzucał na 100 m musisz popatrzeć za wędkami 3,90/3,5 lbs. Ważna jest także technika rzutu, trzeba nabrać odpowiedniej wprawy, aby osiągnąć 100m. Natomiast jeżeli chodzi o kołowrotki, też muszą być rzutowe, czyli szpula również do dalekich rzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corlleone Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 wiec uwazasz ze Daiwa Windcast Carp 360/3,00 nie nadaje sie bede mial ciezarki max do 100 a pva male gdyz posiadam lodke zanetowa a co myslisz jeszcze o kolowrotku Fox 12000 FS Reel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 bede mial ciezarki max do 100 a pva male gdyz posiadam lodke zanetowa Z ciężarkiem do 100 g spokojnie możesz rzucać, i te 100 m jak najbardziej osiągniesz, tylko pytanie: po co pva na haczyku, z którym się zdecydowanie bliżej rzuca, skoro masz łódkę? Jeżeli zaś chodzi o kołowrotki, to akurat z tymi nigdy nie miałem styczności, więc się nie będę wypowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Do dalekich rzutów i do pva polecam wędziska Mega Baits, serie Tactic, Edition lub Challenge. Kijaszki nie do zajechania i dalekosiężne. pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atlas Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 Do dalekich rzutów i do pva polecam wędziska Mega Baits, serie Tactic, Edition lub Challenge. Kijaszki nie do zajechania i dalekosiężne.pozdrawia Świetne wędziska, jestem tego samego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwo112 Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Od zeszłego roku jestem posiadaczem wędziska Robinson Diplomat Carp 360 cm 3,25 lbs. Nie mogę powiedzieć złego słowa. Oczywiście zastanawiałem się co wybrać, bo konkurencja tutaj jest spora. Ale sprawdzając modele różnych firm wydawało mi się że tutaj mam najwięcej w dobrej cenie. Np. przelotki SIC, uchwyt Fuji. Normalnie kijki takie kosztują o jakieś 200 zł więcej niż ten model. Jak dla mnie naprawdę fajny. Sprawdził się m.in na Żelechowie gdzie karpie są bardzo silne a samo łowisko specyficzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 przelotki SIC, uchwyt Fuji. Normalnie kijki takie kosztują o jakieś 200 zł więcej niż ten model. Delphin Etna 199 zł, Prologic C2 189 zł. Mam jeden i drugi, za Etne dałbym nawet 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi