Kamil16U Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 Witam mam do wyboru 3 wędziska Cormoran bull Fighter X 3m 40-150g Konger Medalist X-pilk 3m 100-250g Mikado Heavy Catfish 3,30m 80-400g Którą mi doradzicie >?? Wędka żywc / Grunt Głowki Odra (nie w nurcie) i żwirownia . Cytuj
Kamil16U Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Napisano 4 Grudnia 2011 ale chodzi mi o żywca takiego do 25cm max 30 jak złowię nie chciał bym żeby wędka była bardzo sztywna bo to żadna przyjemność z holu Cytuj
tomasson55 Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 ja mam jaxon cantaRA SURF 50-200 g 4.20m jest dlug ale gietki i fajnie pracuje za mala kase , spokojnie sie nada, ( takim zywcem przy dobrej technice daleko rzucisz , tylko uwaga na palce jak bedziesz puszczal zylke przy wyrzucie) Cytuj
Arek0402 Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 nie chciał bym żeby wędka była bardzo sztywna bo to żadna przyjemność z holu Jak podejdzie ci jakiś konkretny sum to wygnie ci w precelek każdy kij a hol będzie niezwykle emocjonujący Najlepiej poczytaj trochę artykułów o wędkarstwie sumowym zanim kupisz jakąś kluchę takim zywcem przy dobrej technice daleko rzucisz Żywcem 30cm daleko rzucisz ? kolego tomasson55, łowiłeś kiedyś na martwą lub żywą rybę ? Po pierwsze przy mocnym żucie żywiec się zerwie no chyba że go przebijesz przez sam środek ale wtedy to nie będzie już żywiec Po drugie taka ryba stawia duży opór powietrza podczas lotu Właśnie zauważyłem że ten temat jest już trochę przeterminowany a kolega tomasson55, po prostu go odkopał więc przepraszam za niepotrzebny spam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi