Tankbot Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Mam takie pytanko łowił ktoś moze na małej rzeczce Rządza na odcinku klembów - stary kraszew? jesli tak to : da rade tu cos zlapac? na co? z tego co wiem kiedys byly tu ryby i to nawet nawet . Ale podobno duża ilosc kłusoli tak zwanych "dziadkow" chodzących sobie w lato z siateczka troszke pogorszyła sytulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 20zł dopłaty za wodę górską trzeba zrobić , pracuję w branży i kilku klientów jeździ nad rzekę , jednak bez żadnych wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej G. Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Temat chyba umarł.Był ktoś na Rządzy,można tam się wybrać -gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 podpinam sę pod temat, ktoś jeździ ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szjeee Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 ja bywam na Rządzy często z racji tego że mam tam działkę (20 lat) i dolną część Rządzy znam jak własną kieszeń. Okolice wsi Ruda. To prawda kiedyś była tam ryba i to naprawdę bardzo ładna. Teraz raczej drobnica. Na wiosnę można złowić ładnego Jazia. W zeszłym roku miałem dwa trochę powyżej 40 centów. W tym roku jest dużo szczupaka i okonia, oczywiście małe, ale dla zabawy połowić można. Bylem ostatnio kilka dni i wyjąłem 8 szczupaków ( od 40 do 55 cm) i kilka okoni ( 15 cm), oczywiście wszystkie wróciły do rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RasLuta Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Dzisiejszy wypadzik zupelnie przypadkowy i czystko rekreacyjny(bo nastawiony na kapiel ) zaowocowal 3 okoniami ,1 kleniem i 1 szczupakiem.Oczywiscie rybki w granicach 15cm,szczupak maxymalnie 35cm.Zlowione w jednym z licznych dolkow.Czas wedkowania 15minut.Nie bede wspominal o kilkunastu wyjsciach do przynety tych malych klenikow.Maly woblerek idealnie sie sprawdza,trzeba odrobinke ostroznosci zachowac bo woda niska i w zasadzie rybki czlowieka widza z daleka,rybki oczywiscie plywaja dalej a zlapane we wsi Losie.I jak mi wiadomo tutaj oplata gorska nie obowiazuje:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RasLuta Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Ta sama miejscowka wczoraj i znowu szczupaczek nieduzy,natomiast uwiesily sie 3 fajne okonie(fajne jak na Rzadze) w granicach 25cm.Przy mnie koles wyciagnal mietusa nieduzego.Widzialem tez spore klenie(miedzy 30-40cm),ale woda plytka,ryby uwazne,wiec ciezko z polowem,pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodekibartek Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Witam wędkujecie na rzece rządzy co myślicie o punkcie 12 w zezwoleniu które dostaliście przy opłacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi