Tankbot Napisano 9 Grudnia 2011 Napisano 9 Grudnia 2011 Mam takie pytanko łowił ktoś moze na małej rzeczce Rządza na odcinku klembów - stary kraszew? jesli tak to : da rade tu cos zlapac? na co? z tego co wiem kiedys byly tu ryby i to nawet nawet . Ale podobno duża ilosc kłusoli tak zwanych "dziadkow" chodzących sobie w lato z siateczka troszke pogorszyła sytulacje Cytuj
oI0 Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 20zł dopłaty za wodę górską trzeba zrobić , pracuję w branży i kilku klientów jeździ nad rzekę , jednak bez żadnych wyników. Cytuj
Andrzej G. Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Temat chyba umarł.Był ktoś na Rządzy,można tam się wybrać -gdzie ? Cytuj
szjeee Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 ja bywam na Rządzy często z racji tego że mam tam działkę (20 lat) i dolną część Rządzy znam jak własną kieszeń. Okolice wsi Ruda. To prawda kiedyś była tam ryba i to naprawdę bardzo ładna. Teraz raczej drobnica. Na wiosnę można złowić ładnego Jazia. W zeszłym roku miałem dwa trochę powyżej 40 centów. W tym roku jest dużo szczupaka i okonia, oczywiście małe, ale dla zabawy połowić można. Bylem ostatnio kilka dni i wyjąłem 8 szczupaków ( od 40 do 55 cm) i kilka okoni ( 15 cm), oczywiście wszystkie wróciły do rzeki. Cytuj
RasLuta Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Dzisiejszy wypadzik zupelnie przypadkowy i czystko rekreacyjny(bo nastawiony na kapiel ) zaowocowal 3 okoniami ,1 kleniem i 1 szczupakiem.Oczywiscie rybki w granicach 15cm,szczupak maxymalnie 35cm.Zlowione w jednym z licznych dolkow.Czas wedkowania 15minut.Nie bede wspominal o kilkunastu wyjsciach do przynety tych malych klenikow.Maly woblerek idealnie sie sprawdza,trzeba odrobinke ostroznosci zachowac bo woda niska i w zasadzie rybki czlowieka widza z daleka,rybki oczywiscie plywaja dalej a zlapane we wsi Losie.I jak mi wiadomo tutaj oplata gorska nie obowiazuje:)Pozdrawiam Cytuj
RasLuta Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Ta sama miejscowka wczoraj i znowu szczupaczek nieduzy,natomiast uwiesily sie 3 fajne okonie(fajne jak na Rzadze) w granicach 25cm.Przy mnie koles wyciagnal mietusa nieduzego.Widzialem tez spore klenie(miedzy 30-40cm),ale woda plytka,ryby uwazne,wiec ciezko z polowem,pozdrawiam:) Cytuj
bodekibartek Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Witam wędkujecie na rzece rządzy co myślicie o punkcie 12 w zezwoleniu które dostaliście przy opłacie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi