Dawido Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Ponieważ od tego sezonu wszedł do sprzedaży nowy, flagowy kołowrotek SPRO, zakładam temat jemu poświęcony i dorzucam kilka fot. Z nawiniętymi 130 metrami żyłeczki 0,20 T-Line od Daiwy: Jest to najmniejszy model - 1010, prezentuje się wspaniale i wizualnie i w trakcie suchego kręcenia. Wygląda na to, że jest przesmarowany, przynajmniej zewnętrzne (niebebechy) części kataryny, więc i pewnie w środku jest tak jak być powinno. Nabyty z myślą o moim uniwersale z wyrzutem do 18 gramów, chociaż na razie będzie działał z wklejanką. Na testy wybiorę się we wtorek. Pozdrawiam Dawido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Prezętuje sie naprawde doskonale. Czyżby konkurencja dla Zaubera?? Bardzo jestem ciekaw wytrwałości w bojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Jaki koszt tego cacuszka, droższy niż red? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 DAWID, ten model 524 zeta a największy 562 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Zakładając, że za nowego Reda 10400 zapłaciłem 280 zł cena 562 zł mało się mi kalkuluje, powiem brutalnie - jest nie do przyjęcia i tak faktycznie jest, bo w moment znalazłem największego za 510 zł. Druga sprawa to mimo, że go nie rozkręcałem jestem pewien, że w środku jest to ten sam kołowrotek (czekam aż ktoś to potwierdzi) i dopłacamy za typowy facelifting, zastanawia tylko inne przełożenie. Zapominając oczywiście o RedArcu kołowrotek bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Jeśli jest inne przełożenie to nie może być ten sam. Kwestia ceny zależy od punktu widzenia, jeśli będzie to kręcioł na poziomie Twin Powera czy chociaż Stradica to cena może być wtedy okazyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 DAWID, ten model 524 zeta a największy 562 zeta. Na fishing-marcie - owszem, ale na allegro - niekoniecznie, sam zapłaciłem 440 złotych. Jeśli już o bebechy chodzi, na papierze wyglądają tak: 1010/1020 1030/1040 - To musi Wam wystarczyć, bo rozkręcania podejmował się nie będę - znając moje talenty, nie złożę go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Jeśli jest inne przełożenie to nie może być ten sam. Tak, chodzi mi tylko o wewnętrzne materiały. Mam obawy co do przyszłości RED Arca , czy ten Gold nie przełoży się na pogorszenie jakości produkcji tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 To się wkrótce okaże, ale nie byłbym takim pesymistą, kelul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Z tego co słychać na forach to od jakiegoś czasu Redy już nie są takie super..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Tench, redy od zawsze były kijowe mieliśmy z ojcem trzy sztuki i nie wytrzymały sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2012 Foty z placu boju: Kołowrotek cichutki, nawija elegancko, ryb nie płoszy. - Sorry, że odwrócone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 szpula zapasowa jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2012 Jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekZ Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Tench, redy od zawsze były kijowe mieliśmy z ojcem trzy sztuki i nie wytrzymały sezonu. chyba mieliście pecha...moj red ostro tyra na odrze od 2006 roku. bez zajęknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekret1 Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Tench, redy od zawsze były kijowe mieliśmy z ojcem trzy sztuki i nie wytrzymały sezonu. Jeżeli zepsuły wam się 3 szt to może macie do sprzedania nakrętkę od hamulca i szpulę - chętnie odkupię. Jeżeli ktoś posiada taka nakrętkę od hamulca to odkupię oczywiście do Red Arca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Jestem zadowolony z Gold'a, po przeszło 12 wyjściach nie ma z nim prawie żadnych problemów, tylko bolec w rączce lekko się poluzował, ale starczyło go wsunąć i zalać kropelką lakieru. Katarynka do tego stopnia przypadła mi do gustu, że postanowiłem do opadu i jerkowania zakupić sobie kolejny model, tym razem 1030. Przewidziany jest do Robinsona Zandera 2,4m, 10-45g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Dawido możesz napisać jaką średnicę ma szpula w tym Gold'zie i co to za maszyna obok do porównania bo nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem twój post?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Obok jest oczywiście Gold 1010. Średnica szpuli 1030 - 150/0,29, na mojego nawinąłem Power pro 0,28, te z 135 metrów weszło cudem, no ale w końcu plecionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Chodziło mi o średnicę szpuli w mm a nie wielkość szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2012 1030: 4,7-4,8 cm. 1010: 4,2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 Szpula z Red Arc-a 10400 pasuje do Gold Arc-a 1030 i vice versa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi