dziara Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Czy może ktoś mi pomóc jakiej gramatury pilkery są stosowane najcześciej na morzu bałtyckim?? Głębokość koło 40 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Celuj w okolice 150gr ale też zależy od dryfu i zestawu. Łowiąc na 45m z jedna przywieszką na 30 funtową plecionkę nie miałem problemów z czuciem dna a trochę wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 1 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2012 Mam zamiar łowić bez przywieszki. Kij do 180 gram. Kupie pilkery od 100 do 150 gram. Bedzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Będzie ok, sam, jak i znajomi łowimy w Kołobrzegu do 150 max, a przeważnie to 100-125. Lżejszymi o wiele wygodniej się łowi. Łapy bolą od samego operowania pilkerem, zwłaszcza jak nic nie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 dziara, na Darłówko 80-120 g. Oprócz tego minimum ze dwie sztuki cięższe 150-200 gram. Z czasem dorobisz się kolekcji na różne okazje . Koniecznie miej kilka sztuk w odcieniach czerwieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 1 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2012 tomek1, masz jakies konkretne modele pilkerów które powinienem mieć na pierwszy raz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Bora jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi