siwy177 Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Witam po dłuższej nieobecności na forum. Zwracam się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu wątpliwości i nabycia wiedzy w temacie " czy i w jaki sposób mogę wędkować (najlepiej) w Duisburgu? Przekopałem setki stron i kilkanaście forów i co krok to prorok. Zastanawia mnie informacja na temat wędkowania na polską kartę.Wiele osób pisze o jakimś porozumieniu PZW z Niemieckim związkiem wędkarskim.Czy to prawda że posiadając polską kartę wędkarską ( w niektórych ponoć przypadkach powinna być przetłumaczona) mogę udać się do pobliskiego sklepu i nabyć pozwolenie na wędkowanie na Renie?Jak to wygląda w praktyce? Proszę o pomoc i ewentualnie kontakt z kimś kto mozliwe że wędkuje w Duisburgu i okolicach Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Wątpię żeby jakikolwiek okręg miał porozumienie z Nadrenią. Wrocławski ma tylko z Brandenburgią i Meklemburgią, ale też nie wiem na jakich zasadach. Najlepiej będzie dowiedzieć się u miejscowych władz czy wiedzą coś o jakichś porozumieniach, albo w okręgu gdzie opłacałeś składki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy177 Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2012 Właśnie taki mam zamiar wybrać się do urzędu miasta może tam coś będą wiedzieć . A co do tych porozumień to powiem Ci naprzykład że mój kolega wędkował 4 ostatnie miesiące 2011 roku w okolicach Bremen, a polską karte miał wykupioną chyba w Zduńskiej Woli i podczas kontroli nie miał żadnych problemów. Pan władza powiedział że skoro jest karta to jest pewność że zdał pozytywnie ten "trudny" państwowy egzamin ) No nic popróbuje się czegoś dowiedzieś na własną ręke Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi