Pawlak17MWA Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Witam Mam pytanie odnosnie kijka na klenia czy odpowiednim kijem bedzie: MIKADO SENSEI ULTRAFAST SPIN 260m C.W. 12g Prosze o pomoc!! Z góry dzieki POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlak17MWA Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Nie jest to odpowiedni kij,ale DA SIĘ nim łowic klenie. Lepiej dopłacić i za +/- 200zł kupić Kongera WCH Iri Lucky 3-10g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Dokładnie ,popieram kolegę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 zależy kto co lubi...wszyscy wmawiali mi że jedynym słusznym kijem na klenia/jazia jest kluska o pełnym ugięciu (very slow) która nie traci ryb (mam między innymi daiwe powermesh która idealnie spełnia te wymagania) . W zeszłym sezonie kupiłem wklejankę pod okonia (mikado lexus 2-10gram chyba) okoni połowiłem troche ale kijek okazał się dla mnie idealny pod wiślanego kleniora, którego połowiłem trochę na przemian z jaśkiem. Dodam że wędka choć wklejka jest dość sztywna, szybka i cięta. W tym sezonie zapodałem coś podobnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 WitamMam pytanie odnosnie kijka na klenia czy odpowiednim kijem bedzie: MIKADO SENSEI ULTRAFAST SPIN 260m C.W. 12g Prosze o pomoc!! Z góry dzieki POZDRAWIAM Gdzieś był temat , chyba pod nazwą "spinning klenio-jaż" poszukaj wiele było o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlak17MWA Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 Ok ale chodziło mi o ten konkretnie kij ponieważ moge go kupic dosc tanio od znajomego(nowy)... Ale dzieki wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 zależy kto co lubi...wszyscy wmawiali mi że jedynym słusznym kijem na klenia/jazia jest kluska o pełnym ugięciu (very slow) Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak very slow, kolega popuścił wodze fantazji... Po drugie pełne ugięcie niczemu nie przeszkadza i jest w pełni pożądane. Po trzecie kolega myli pojęcia, typ ugięcia nie jest synonimem akcji wędziska. Idealny będzię jak najszybszy kij o jak najgłębszym ugięciu, który nie będzie wklejką, cw i długość zależna od warunków panujących na łowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 teraz to ogólnie popuściłem...nie napisałem że pełne ugięcie w czymkolwiek przeszkadza ale że wędka która nie posiada takowej mi nie przeszkadza w łowieniu kleni po drugie (lub nawet trzecie) synonimem nie jest ale na pewno się na to składaakcja wędki wg.corona fishingteoria której chyba nie będziesz podważał ponieważ tam sprzedają amerykańskie kije najlepszej jakości:) więc muszą mieć rację?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Tench napisał/a: Idealny będzię jak najszybszy kij o jak najgłębszym ugięciu, który nie będzie wklejką Szukam cały czas takiego właśnie wędziska!!! Może podasz dokładny model który miałeś na myśli- będę bardzo zobowiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 panfish na grubszą wodę te dwa ostatnie modele myślę że były by niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 synonimem nie jest ale na pewno się na to składaakcja wędki wg.corona fishingteoria której chyba nie będziesz podważał ponieważ tam sprzedają amerykańskie kije najlepszej jakości:) więc muszą mieć rację?!? Poczytaj Rodmaker Magazine, artykuł ze strony bodajże Kawalca ew na jerku a nie marketingowy bełkot. Notka na stronie CF to poprostu bzdura i wielkie uproszczenie:) Taki STC Elite z serii Salmon/stealhead szybki jest, wg tabelki powinien być szczytowy a tu pod rybą pracuje po sam dolnik.... Wg mnie racji nie mają. Winko miałem taki kijaszek jednak na moich łowiskach nie radził sobie z nurtem. Za 2 tygodnie będzie nowa kleniówka, zobaczymy jak się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 no ja znalazłem cos takiego jak Savagear prplogic parabellum spin 3-16 i 7-23 to bedzie dobry wybór i długosc kija odp 2.79 m ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlak17MWA Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Tench za 2 tygodnie tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPucek Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Nawet na bardzo czułą wklejkę da się łowić klenie i to ładne sztuki o czym sam się przekonałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 PPucek, dokładnie sam na taką łowie , i pieknie zapina ryby ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Panowie a co powiecie na taki kijek: DAIWA Exceler Jigger 3-18 gr ? Na nizinne rzeki z umiarkowanym nurtem i poszukiwanie kleni się nada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Nada się. Musisz pamietać o tym że przy doborze wedziska cięzar wyrzuty należy dobierać z myslą o tym na jakie przynęty mamy zamiar później łowić. Chodzi tu głównie o wagę stosowanych wabików. Przykładowo jezeli chcesz tym wędziskiem łowić np. na 5cio gramowe wobki to OK ale już do typowych smużaków to moim zdaniem troszkę jest za duży cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Ja bym raczej rozejrzał się za Konger WCH IRI Lucky 3-10 g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi