Kozaaa Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Nie wiem jak u was , ale u mnie w zachodniopomorskim jest 0.5 cm lodu na jeziorze ;/. Lepiej jakby tego lodu nie było , bo wiadomo na spinning i spławik się nie połowi , tym bardziej na lód się nie wejdzie.. Próbowałem na okolicznej rzece łowić , i nic ani brania.. 4 h chodzenia wzdłuż rzeki , i nic. A w lato lub w wiosnę zawsze się trafiały okonie , szczupaki.. Jakieś pomysły? Siedzieć w domu aż do przedwiośnia.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Kolego szczupaków teraz nie połowimy a w tej rzece na pewna sa okonie i da sie je złowic tylko trzeba znależć sposob ;]] Lód mysle że sie pojawi w Lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kar-wu Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 U Mnie na mazurach juz łowią na lodzie teraz mrozik scisnał niezły kumpel juz garbów połowił ja niestety jeszcze narazie nie moge zaczac lowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Wszystko wskazuje na to , że u nas w Lubuskiem też zawita warstwa lodu całkiem przyzwoita ciesze sie niezmiernie z tego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Ja już dzisiaj spacerowałem po lodzie, na dniach otwarcie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Jutro jeszcze nie, ale w przyszłą sobotę już można ruszać. Myślałem, że w tym roku z lodu nie połapię a tu taka miła niespodzianka. Cały tydzień ma mrozić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Jak dobrze pujdzie to w niedziele pierwszy raz w życiu połowie spod lodu! Najchętniej wyruszyłbym już jutro ale lód zbyt cienki. W niedziele za wszelką cene oczywiście nie sam, bo bezpiecznej warstwy na pewno nie namrozi. Ale potem cały tydzień mam z głowy więc zbyt wielkie cisnienie żeby nie ryzykować (oczywiście w granicach rozsądku). Miejmy nadzieje że jakiś godziwy garbusek sie trafi to zdam może relacje, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Dobrze upewnijcie się co do grubości lodu i zadbajcie o swoje bezpieczeństwo, bo niestety już doszło do tragicznego wypadku: Wędkarz wpadł do przerębla - zmarł z wychłodzenia: http://wiadomosci.wp.pl/title,Wedkarz-wpadl-do-przerebla-zmarl-z-wychlodzenia,wid,14206039,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Dryfujący wędkarze.... http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11047764,Na_Sniardwach_na_krze_dryfuja_wedkarze.html?lokale=wroclaw Dobrze się upewnijcie nim na lód wejdziecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 I miejmy nadzieję, że nie dojdzie do następnej tragedii: Na Śniardwach na krze dryfują wędkarze: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/olsztyn/na-sniardwach-na-krze-dryfuja-wedkarze,1,5011057,region-wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AdamKaczor Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Koledzy przed wejsciem upewnijcie się ile ma centymetrów to bardzo istotne.Bezpieczne łowienie na lodzie to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Ja dziś zrobiłem próbne odwierty. 5-7 cm niejednolitego lodu to zdecydowanie za mało. Trzeba poczekać do przyszłego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 U mnie lód juz koło 10cm, można juz przy brzegu atakowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 tomek1, gdzie robiłeś odwierty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 dziś na dwuch jeziorkach bylo po paru wędkarzy grubość lodu około 5cm lód gładki i przezroczysty jak szyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 tomek1, gdzie robiłeś odwierty? Na wodzie mojego stowarzyszenia. Na razie lód jest za cienki. Nie ma co ryzykować. Akumulator do sondy naładowany w przyszły weekend atakuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 no i znowu to samo,panowie gdzie ten lóóóóóód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szanoj Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 no i znowu to samo,panowie gdzie ten lóóóóóód? Jak to gdzie na wodzie Będzie jeszcze na początek lutego zapowiadają mrozy i to takie że rekordy mają padać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Weź nie strasz z tymi mrozami oby było na plusie jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 No obyś miał racje,bo ale myśle że jutro spróbuję już wejść na lód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sumek80cm Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Wczoraj byłem na lodzie i zameldował się jeden garbusek 25 cm. ba błystkę podlodową . U mnie jest 12 cm a mieszkam w krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja_kub Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 Myślę, że najbardziej odpowiedni dział na zadanie pytania. Orientujecie się może Droga Braci Wędkarska jak wygląda z grubością lodu w województwie Wielkopolskim? Najbardziej interesują mnie okolice Wronek-Szamotuł oraz podpoznański Strzeszyn i Kiekrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 Podejrzewam ze w naszym rejonie lod jesyt jeszcze cienki,ale ladnie mrozi wiec w niedziele bedzie mozna sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 kiekrz brak lodu tylko brzegi obmarznięte na reszcie podobnie jak jest na całym to grubosci szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi