wojtyna51 Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Cześć,chciałem się was zapytać czego używacie do oświetlenia miejscówki na nocce,ja do tej pory używałem lamp naftowych,ale muszę się ich pozbyć ponieważ śmierdzą po nich ręce i często zadymia się w nich klosz,chcę kupić coś na zasadzie lampy biwakowej/campingowej,może macie jakieś pomysły na taką lampę,rozważam kupno lampy mactronic pro 300 ,może ktoś z was ma taką ,lub podobną,zależy mi żeby była to ledówka,i na baterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 wojtyna51, poszukaj takiej lampy firmy fox. Robi je dla karpiarzy ale są podobno sprawdzone i rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 a znasz może dokładną nazwę lub model tej lampy foksa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Halo Bivvy Light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 zakupiłem w zeszłym roku w sklepie ( wszystko po 5zł) latarkę led 9diodek akumulator AA 2400 trzy doby mi świeciła bez wyłąnczania, Rewelacja plus latarka typu czołówka i ok można na nockę , Do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 lampka halo bivvy light fajna ale nie o taką mi chodziło ta jest bardziej taka sufitowa,mi chodzi o taka którą mogę postawić na ziemi,kolego edmund co do czołówki to mam bez tego na nockę się nie ruszam,będę musiał się przejść do sklepu o którym pisałeś może mają u mnie takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Poszukaj zwykłej lampy kempingowej. Już za 20 parę pln można taką dostać w jakimś markecie albo na jakimś portalu aukcyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 witam,wiem że są takie nawet za dwadzieścia parę złotych,ale chodzi mi o polecenie jakieś lampy,chce kupić coś w miarę godnego,co mi posłuży trochę,dlatego zależy mi na opinii kogoś kto ma taką i ją użytkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Skoro chcesz przepłacać to Twój wybór. No chyba że chcesz mieć z dizajnerskim napisem "Pro Carp" Powiem tak, mam taką kobyłę z marketu i służy mi już chyba 3 sezon. Ładowana 230V, 12V zapalniczka samochodowa i od spodu ma korbę od dynama do ręcznego ładowania. Użytkuję nie tylko na rybach ale też w domu gdy jest awaria zasilania oraz na biwakach i innych wakacyjnych wyjazdach pod namiot. Niby 20 pln a radość od 3 lat prawie. Jeżeli szukasz czegoś "profesjonalnego" to poszukaj w sklepie dla survivalowców lub turystycznym. Generalnie sprzęt różni się nazwą i ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkelpl Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Hmm,jak masz 300zl do wydania to ja pokuslibym sie o zrobienie jakies parzadnej lampy,kupisz jakas najtansza na bebechy(obudowa+aku)kupisz np 30 CREE led,polutowac to i w promieniu 100m m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flomaker Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Temat obszerny. To tak jakbyć napisał - chcę kupić wędkę, 4m, bo mam 3m i mnie wkurza. Zależnie od budżetu, zastosowania i preferencji. Można kupić ze dwie najtańsze takie jak radzi kocur lampki, Jedna to lipa. Zapal sobie jedną żarówkę w pokoju. Cień który pada jest ostry i takie oświetlenie jest niekomfortowe. Zwłaszcza na nierównej ziemi, z dołami i trawą. Do tego dochodzi to, że w pokoju światło ma się od czegoś odbić, a na dworze nie i to potęguje efekt ostrego cienia. Więc dwie postawione metr czy dwa od siebie, to już lepiej, poza tym, w razie awarii jednej nie siedzimy po ciemku. Lampki takie mają słabą wydajność, prądożerne źródło światła, brak sterownika, kiepskie wykonanie itd - ale może te cechy są wystarczające dla Ciebie i nie warto kupować czegoś "więcej" za więcej. Można kupić np: lampę kempingową na dobrą diodę cree, bądź świetlówkę, można je później zmodować itd. Można kupić tanią lampę za 20PLN, akumulator 12V do motoru za 100PLN, pojedyńczy zestaw hid za 60PLN i zmontować potwora, który pobije każdą ledową instalację poniżej 1kPLNów Ja np: mam akumulator 24Ah 12V od traktorka (kosiarki) i drugi mały 12V 7,2Ah od UPSu , to na nockę na stół idą 2 taśmy ledowe wyciągnięte z samochodu (poprzedni właściciel założył sobie jako pseudodzienne) podłączone do aku 7,2 - świecą do 10h zależnie od temp. i można na stole wymienić czy rozplątać zestaw, nalać herbaty, itd. Mam lampę w oprawie hermetycznej na świetlówki 2x18W 230V i przez przetworrnicę pójdzie na tył krzesła by nie świecić w wodę, a rozświetlić kilka m2 za mną, gdzie są wszystkie rzeczy; do aku podłączona mata grzewcza samochodowa 12v na siedzenie. No i ognisko w grilu by lisy za blisko nie podchodziły. Wszystkie te rzeczy mam i nie kupiłem ich specjalnie do tych zastosowań, więc pieniędzy nie wydałem jakby "specjalnie na oświetlenie". Trochę komfortu nikogo nie zabiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Sam nie używam, takich wynalazków choć bywało że robiłem 60-80 nocek w roku, nie potrzebuje aż tyle światła, dla mnie nocna zasiadka to nie piknik i nie zabieram nawet radia. Natomiast znalazłem taki artykuł może jeszcze go nie czytałeś i w jakiś sposób Cię to ukierunkuje, pomoże; Lampa kempingowa Recenzja http://www.ssg.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=261 Wiem też o istnieniu czegoś bardziej specjalistycznego co wzbudza się radiowo po sygnale sygnalizatora , ale jak dla mnie to już absolutny przerost tresci nad formą Carp Lampa Videotronic http://makarfish.pl/index.php?products=product&prod_id=4655 Ps. Jeśli to dla Ciebie aż tak ważna kwestia myślę ,że powinieneś zadać swoje pytania na forach bardziej specjalistycznych. np http://www.swiatelka.pl/index.php http://www.torch.pl/forum/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Postanowiłem że kupie lampę mactronica pro 300,kosztuje w granicach 100zl ale wygląda dosyć solidnie,a zwłaszcza że będę miał okazje wypróbować ją przed kupnem,może sprosta moim wymagania, dzięki za wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi