Mateo09 Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 chciałbym kupic w/w wędke? Co o niej myślicie i jaki kołowrotek jest do niej dobry? Chciałbym aby mi służyła do łowienia sandaczy i szczupakow najczęsciej na gumy z lodzi i lądu? Czy jest dobra? Może cos innego polecicie? Bardzo proszę o opinie Pozdrawiam Cytuj
kadziul Napisano 20 Lutego 2012 Napisano 20 Lutego 2012 Kijek dobry, głównie łowiłem nim szczupaki ale i parę sandaczyków się na ten patyk uwiesiło. Stosowałem go do najciężych moich przynęt (głównie mniejszych jerków do max 30g, gum i kogutów w przedziale 25 -35 g). Jednak do lżejszych przynęt stosowałem wklejankę. Co do wykonania to nie mam nic do zarzucenia. Cytuj
SNAJPEROO7 Napisano 21 Lutego 2012 Napisano 21 Lutego 2012 zainwestuj w DRAGON MILENIUM PIKE X-FAST kij bezawaryjny a co dobre to sprawdza sie rownierz na boleniach jest to kijek przechodzacy w lekka parabole podczas cholu ryby (nie rybki) polecam warto Cytuj
marek_m1978 Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 Cześć wszystkim, potrzebuję na szybko kij ( na kołowrotek PP 20 lb) na szczupaki. Przynęty to głównie woblery od salmo executor, skinner, whitefish + rapala maxrap, shad rap od 15 do 40gram 9-13cm. Do tego gumy 5-6 cali na główkach 10-15 gram. W oko wpadł mi Team Dragon 2,40 18-42g i Beastmaster CX Spinning 240 H 20-50g. Teraz mam pytanie do użytkowników ww. wędki/wędek czy sprzęt do tych przynęt się nada czy może szukać czegoś bardziej pancernego i jak z trwałością. Może macie coś innego sprawdzonego. Wydać chcę +/- 400 pln. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi