majki1506 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Witam wszystkich,kołowrotek jak w temacie bardzo bym prosił o opinie o nim.Mogę go zakupić,będzie używany do rzecznego feedera cw.50-140g.z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Pomijając fakt, że kołowrotki z wolnym biegiem nie są zalecane do feedera (mi osobiście to lata i powiewa i sam używam) a zależy Ci na dobrym sprzęcie to możesz brać w ciemno.Bardzo dobry kołowrotek o dobrej kulturze pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Dziękuję za szybką odpowiedz,kręciłem tym kołowrotkiem i faktycznie posiada wysoką kulturę pracy.Możę ktoś jeszcze się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieliko Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Witam chyba będe mógł tu troche pomóc bo używam kołowrotka shimano baitrunner st 4000 i własnie na wiśle.. parametry maja podobne i najważniejsze jakie kołowrotek ma przełozenie..a w wypadku twojego kołowrotka jest to 4,6:1 co oznacza że do połowów gruntowych bedzie idealny nie patrz na to że wolny bieg jest w niczym to na pewno nie bęzie przeszkadzac...kręcioły shimano są bardzo dobre a wolny bieg na rzeke jest rewelacyjnym sposobem na sandacza z gruntu jak rozkrece go do konca to normalnie zylke mi wybiera jest tak delikatny w tych kreciolach ,lekka regulacja z tyłu i mozesz spokojnie łowic mętnookie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 majki1506, do cieższego rzecznego feedera sprzęt w sam raz. Można brać w ciemno jak wspomniał kelul. Sam używam baitrunnerów GTE 5000 C, po dwóch pełnych sezonach zero zarzutów co do pracy, ewentualnie mogłyby mieć większą średnice szpuli, ale nie jest źle. XTEA 5000 od niedawna ma kumpel, szpula jest większej średnicy niż w GTE, nawija b dobrze. Jeśli miałbym zmieniać to właśnie na XTEA. Za jakiś czas mogą być ciężko dostępne w sklepach, także jeśli masz okazje to nie warto jej przegapić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Dziękuję za odpowiedzi faktycznie jest ciężko dostać nowy model a i z używkami jest problem co może tylko dobrze świadczyć o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi