greg1977 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Koledzy łowiliście nad tym jeziorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szczyper3 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Położenie jeziora Jezioro Rostki położone jest w odległości 5 km od miejscowości Klusy wkierunku północno - zachodnim, na terenie gminy Orzysz, obok wsi Rostki, Ogólna charakterystyka Jezioro jest silnie wydłużone. Jego długość maksymalna wynosi 2600 m, a szerokość 550 m. Długość linii brzegowej osiąga 6300 m i daje wskaźnik rozwoju 2,18, co świadczy, iż linia brzegowa jeziora jest silnie rozwinięta. Jezioro jest dość głębokie. Jego maksymalna głębokość wynosi 20,1 m, a średnia 4,7 m. Silnie urozmaicone (wskaźnik głębokości - 0,22) dno jeziora zarówno w strefie przybrzeżnej jak i ławicy piaszczysto - kamienne. Powierzchnia dna w zagłębieniach pokrywa mała warstwa mułu sięgająca do 30 cm grubości. Jezioro bogate jest w liczne wypłycenia, górki podwodne, zagłębienia i baseny. Pogłowie ryb szczupak, sandacz, okoń, węgorz, lin, leszcz, płoć, jaź Zarybienia 2000-2005: szczupak wylęg żerujący - 210 000 szt sandacz narybek letni - 125 000 szt węgorz narybek - 2 kg GOSPODARSTWO JEZIOROWE Sp. z o.o. w EŁKU TABELA OPŁAT 2012 CAŁY ROK SEZON ZIMOWY SEZON LETNI Jedno jezioro 180,- 70,- 145,- Dodatkowe jezioro 40,- 20,- 30,- Wszystkie jeziora 290,- 110,- 220,- Jeden dzień 15,- 15,- Jeden tydzień 60,- 1. Zezwolenia z roku 2012 zachowują ważność do 12.I.2013r. 2. Sezon zimowy trwa od 01.I.2012 do 14.IV.2012 r. z brzegu lub lodu 3. Sezon letni trwa: - od 07.IV.2012r. do 12.I.2013r. - od 01.V.2012r. do 31.XII.2012r. z łodzi 4. Dopuszcza się za dopłatą, odłowy nocne dwoma wędkami z brzegu. 1 noc/20, 3 noce/40, 1 tydzień/60, 1 miesiąc/125, cały sezon/210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.