bieliko Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Zestaw z rurką antysplątaniową wypełnianą dipem, która unosi przynęte nad dno do tego oczywiście koszyczek zanętowy. Może ktoś miał z tym do czynienia czy faktycznie jest tak dobry jak piszą? na zanieczyszczony akwen chyba by był dośc dobrym rozwiązaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 W jaki sposób rurka wypełniona dipem może coś unosić ? Przypon w tym wypadku musi być chyba ultra krótki w dodatku pływająca rurka nad przynętą moim zdaniem będzie raczej odstraszać ryby Pierwszy raz słyszę o tej metodzie, oglądałem rysunki w internecie ale wogule nie ogarniam jak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieliko Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 wydaje mi się że ta na końcu rurki to zgrubienie to coś w stylu bojki napełnionej powietrzem ale do końca pewny nie jestem .... gdzieś widziałem kogoś kto opisywał ze robił test w wannie i wyszło bardzo pozytywnie ze cała przynęte podnosi ..nie wiem jak to dokładnie działa ale jest skuteczny podobno może ktoś z tym praktykował dlatego pytam ..jest u mnie zbiorni k w którym jest sporo mułu wiadomo że dip w miejscu gdzie est zanieczyszczone łowisko tak dokładnie zaaplikowany mógłby by skuteczny do tego unosi przynęte... cuda na kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Jest wielu przeciwników stosowania rurek antysplontaniowych ponieważ pozostaje w nich powietrze i unosząc się nad dnem płoszą ostrożne ryby. A co dopiero taki wynalazek Mnie się to nie podoba, moim zdaniem ktoś go wymyślił z nudów lub w celach zarobkowych a nie po to aby zwiększyć skuteczność swojego zestawu Ktoś chciał za wszelką cenę stać się wielkim wynalazcą nowych metod i tyle, a jak mu to wyszło to oceńcie sami, ja tego stosował na pewno nie będę W dodatku ta gumka łącząca żyłkę główną z przyponem co ma niby amortyzować walkę ryby... żenada Przecież to znacznie zmniejsza sygnalizację brań i zacięcie. Dla mnie metoda GzoomG to jakieś nieporozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieliko Napisano 24 Lutego 2012 Autor Share Napisano 24 Lutego 2012 też nie wiem jak to tam się ma.... szkoda żę nie ma kogoś kto tego uzywał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 bieliko, ja zakupiłem tego 6 szt, i szybko z nich zrezygnowalem. Wada to zamontowana guma,przez którą są kiepskie zaciecia ryby.Ale będe musiał pomyśleć nad przeróbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi