aregmax Napisano 28 Lutego 2012 Napisano 28 Lutego 2012 Witajcie Panowie, podpowiedzcie proszę trochę o mikro hamulcu. Widzę, że niektóre gruntowe mają ta opcję. Do tej pory obchodziłem się bez wolnego biegu i czas na rozeznanie i zakupy. Czy ten dodatek sprawdza się i kiedy jest najbardziej przydatny - np żywiec z gruntu?. Pozdr. Cytuj
leon-zawodowiec Napisano 28 Lutego 2012 Napisano 28 Lutego 2012 Mikro hamulec służy do ustawienia wolnego biegu. Włączasz wolny bieg i tak jak w przypadku zwykłego hamulca pokrętłem ustawiasz opór z jakim ma oddawać żyłkę i cała filozofia Cytuj
aregmax Napisano 28 Lutego 2012 Autor Napisano 28 Lutego 2012 dziękuje mimo wszystko ale jak się wczytasz to zauważysz, że nie to było sednem mojego posta Cytuj
witek.1211 Napisano 28 Lutego 2012 Napisano 28 Lutego 2012 mikrohamulec sprawdza się zarówno przy łowieniu na żywca jak i na filet czy martwą rybkę to przy jego pomocy regulujesz jaki opór będzie czuł drapieżnik odpływający z przynętą ,najpierw ustawiasz hamulec głowny a za pomocą mikrohamulca ustalasz resztę pamiętając o uprzednim włączeniu wolnego biegu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi