Ariel Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Witam poszukując lekkiego spinningu na pstrąga natrafiłem na Shimani Nexave: http://allegro.pl/wedka-shimano-nexave-cx-spinning-2-40m-ml-7-21g-i2124118570.html Zna ktoś ten model ? Chodzi o cw 7-21 Czy kołowrotek Nexave 1000 nie będzie do tego za mały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 jest to wersja ML według mnie wydaje mi się za miętka i zła praca szczytówki UL - ULTRA LIGHT L - LIGHT ML - MEDIUM LIGHT M - MEDIUM MF - MEDIUM HEAVY F - HEAVY XF - EXTRA HEAVY według mnie to najlepsza jest klasy MF lub F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 W sumie racja z tą akcją, do tego o tej porze roku rzeka ma dość szybki nurt i wędka może się za bardzo wyginać. W takim razie co polecacie w przedziale 200-300zł ? Długość 2,30-2,40, cw-do 18gr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 Team Dragon 2,45m 7 - 21 g Cormoran BLACK BULL LRC LIGHT SPIN 2,4m 5-21g Cormoran Black Star Takie jeszcze przypadły mi do gustu Jaki kręciołek do tego ? 1000 czy 2500 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 No i kijek kupiony Padło na TEAM DRAGON 2,45, 7-21g i kręciołek Shimano Nexave 2500 W sobotę zobaczymy jak spisze się nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Ariel, dobry wybór ale wolał bym Cormoran BLACK BULL LRC LIGHT SPIN 2,4m 5-21g naprawdę super kijek sam posiadam jedynie ja używam dłuższy Z kijami Cormorana moja przygoda zaczęła się 5 lata temu i twierdze że są mało popularne ale naprawdę wysokiej klasy jak na swoje ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Szukałem Cormorana ale w tej gramaturze w dwóch dużych sklepach nic nie mieli dlatego padło na Team Dragona, najlepiej leżał mi w ręce. Akcję ma X Fast więc zobaczymy jak pracuje w wodzie Wizualnie bardzo dopracowany i perfekcyjne wykonany jak na kijek średniej klasy, zapłaciłem za niego 360zł więc cena podobna do tych z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi