fix-bud Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Witajcie! W sobotę po raz pierwszy w życiu udałem się połowić na kanał przy przystani "Delfin" na ul.Tama Pomorzańska . O mały włos bym tam nie łapał z kuzynem bo padał deszcz.Na miejscu byliśmy koło 8.30, przeczekaliśmy deszcz i o 9.00 zaczęliśmy.Najpierw zanęta,miałem feedera traper,dodałem zapach waniliowy,pinke,kuku,groch i jazda do wody,około 6 kul wielkosci piłki do tenisa ziemnego.Brania były od razu,na białego,pierwsze w życiu śledzie-15-25 cm! , tak 3 razy sprawdzałem w atlasie bo sądziłem że to ukleje,ale to były śledzie.Oprócz tego krąpie 15-20 cm,płoć 20-25 cm.razem około 30 sztuk. Próbowałem na paprochy okonia ale nic,chociaż coś cały czas przez 3 godz zasiadki ganiało drobnicę,albo bolek bo widziałem coś białego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czester78 Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 sledzie w odrze? sprawdz kolego jeszcze raz w atlasie bo bardzo to dziwne a wrecz niemozliwe. ryby lowie od 25 lat ale o takim czyms nie slyszalem, aczkolwiek rozne rzeczy sie zdarzaja. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 fix-bud, dawaj zdjęcia tych śledzi. może to jakaś certa albo coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kembi Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Dawno temu, będzie ze 20 lat, czytałem w WW artykuł, w którym autor pisał o wiosennym połowie śledzi w Warszawie. Z tego co pamiętam konsultował się nawet wtedy z ichiologiem. Nie pamiętam czy było jakieś sprostowanie. Prima Aprilis!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 12 Marca 2012 Autor Share Napisano 12 Marca 2012 cóż,jutro tam będę prawdopodobnie to jak coś chwyce śledziowatego to walnę fotkę. pozdrawiam wszystkich prawdziwych wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arielos24 Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 A może to małe bolki były, bo tam w kanale to drobnicy boleniowej pełno.Jak mi brały na czerwonego to może i na białego też się skusiły.A boleń i śledź to takie bardzo podobne do siebie Ogólnie ten kanał to głównie w drobniutkie drapieżniki obfituje ,ale bliżej kwietnia to ładne płocie tam potrafią wejść.No i ładny okoń i szczupły na jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 teraz jak mi zaczeliście pisać z powątpiewaniem o tym-niektórzy.. to zbadam sprawę sprawę do końca .Policze łuski wzdłuż lini bocznej i pregi na płetwie ogonowej,tu pomyłki być nie moze.. .Ale dopiero jak złapię,moze w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz123 Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 jak dostac sie do tego kanału? dzis probowalem, i wiadomo ze kanał konczy sie przystania delfin do ktorej wstep jest zabroniony. z prawej strony kanalu ciagnie sie droga od ktorej nie ma dostepu do kanalu mur i prywatne posesje, natomiast z lewej strony (od strony stacji i lakiernika) jest tylko ogrodzenie z przerwanym odcinkiem przez ktory mozna dostac sie do brzegu kanalu, lecz tylko mozna skorzystac z okolo 50 metrow dlugosci tego kanalu bo dalej juz sie przejsc nie da. Sa jakies inne wejscia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Cóż,ja znam tylko te,prawda taka że możesz wejść na posesje gdzie jest płot i tylko piach wysypany,nie wiem czy kojarzysz.W Polsce nikt nie może puścić płotu do samej wody,a jak to zrobił to jest to nielegalne.Nie może Ciebie pogonić,inna sprawa w jaki sposób dotrzesz na to miejsce ,choć i tu nie jest do końca wszystko jasne.Fajne miejscówki są na samym końcu po lewej stronie,a duża rzeka to już w ogóle poezja,ale z łódką lub pontonem.Tak więc próbuj i nie daj się zbywać,masz kartę i składki to łap. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arielos24 Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Ja zawsze wbijałem się tam przez tą wyrwę i nie patrze na płoty, a jak ktoś się czepia to mówię żeby na policje zadzwonił jak ma problem ogrodzeń do wody nie powinno być więc mogą mnie cmoknąć i ja zawsze wciskałem się na ten murek przy hurtowni piwa wąsko tam ale czego się nie zrobi żeby dojść do miejscówki są jeszcze wejścia obok firmy" czyścioch" i można zawsze przeskoczyć przez płot na firmie z żurawiem budowlanym ale tam trzeba uważać na pana Rysia który jest starym recydywistą i ma różne fazy ale jak mu się piwko wręczy to przymyka oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi