k@li111 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Witam. Na wielu "wodach" dopłaca się dodatkowo około 100zł za połów z łodzi np. PZW, Regalica. Od zeszłego roku posiadam ponton, cała opłata dla PZW, na mnie i żonę w takim wypadku wyniosłaby ponad 600zł! Kiedyś, naprawdę dawno temu, słyszałem że wędkowanie z łodzi - pontonu nawet 100m od brzegu, ale przycumowanego (przywiązanego) do nabrzeża jest traktowane jak połów z brzegu. Czy to prawda? ps: te 100m to tylko taki przykład , generalnie chodzi mi o międzyodrze. Cytuj
k@li111 Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Napisano 13 Kwietnia 2013 Po roku pytanie dalej aktualne. Czy jak się przycumuję do brzegu np. drzewa i będę łowił z łódki to będzie z traktowane jak z brzegu? Pozdrawiam. Cytuj
kasko43 Napisano 13 Kwietnia 2013 Napisano 13 Kwietnia 2013 Nie wiem kto takie bzdury wymyśla. Oczywiście, że w takim wypadku dostaniesz mandat, bo łowisz ze środka pływającego, a to że zakotwiczysz się liną do drzewa czy kotwicą do dna nikogo nie interesuje. Możesz za to wypłynąć, i wyskoczyć gdzieś na płyciźnie, zostawiając zacumowany ponton obok. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi