boniu1610 Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 Witam od tego sezonu chce własnoręcznie komponowac zanęty i otóż mam pytanie bo nabyłem ostatnio kukurydzię i czy śrutowana kukurydza jest lepszą zanętą niż cała, i jakie ryby przyciąga ta śrutowana? Drobnicę czy coś większego? Proszę o dobrą poradę. Pozdrawiam Cytuj
dominik poznan Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 srutowana wabi małe i duze rybki karpiowate na początek drobnice ale po czasie większa ryba też podejdzie trzeba ją zapażyć łatwiejsza w przygotowaniu jak cała ,jeżeli nęcenie tylko kukurydzą to musi trwać parę dni Cytuj
lokis Napisano 19 Marca 2012 Napisano 19 Marca 2012 Witam od tego sezonu chce własnoręcznie komponowac zanęty i otóż mam pytanie bo nabyłem ostatnio kukurydzię i czy śrutowana kukurydza jest lepszą zanętą niż cała, i jakie ryby przyciąga ta śrutowana? Drobnicę czy coś większego? Proszę o dobrą poradę. Pozdrawiam Jeżeli to ma być tylko komponent zanęty sypkiej to lepiej śrutowaną, jeżeli samą kukurydzą to tak jak napisał kolega wcześniej, najlepiej całą i ugotowaną. Jeżeli chcesz zwabić tylko duże ryby to część kukurydzy może być podrobiona, wtedy przypływa drobnica a za drobnicą zawsze płyną duże osobniki, drobna zanęta zostanie wyżarta przez drobnicę a gruba zostanie dla większych osobników. Ale nęcenie kukurydzą nie jest na jeden wypad to minimum kilka dni obwitego sypania. Cytuj
Łukasz789 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Dokładnie tak jak napisali poprzednicy .Ja staram się nęcić cała bo raczej nastawiam się na większe ryby. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi