Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam od tego sezonu chce własnoręcznie komponowac zanęty i otóż mam pytanie bo nabyłem ostatnio kukurydzię i czy śrutowana kukurydza jest lepszą zanętą niż cała, i jakie ryby przyciąga ta śrutowana? Drobnicę czy coś większego? Proszę o dobrą poradę. Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

srutowana wabi małe i duze rybki karpiowate na początek drobnice ale po czasie większa ryba też podejdzie trzeba ją zapażyć łatwiejsza w przygotowaniu jak cała ,jeżeli nęcenie tylko kukurydzą to musi trwać parę dni

Napisano
Witam od tego sezonu chce własnoręcznie komponowac zanęty i otóż mam pytanie bo nabyłem ostatnio kukurydzię i czy śrutowana kukurydza jest lepszą zanętą niż cała, i jakie ryby przyciąga ta śrutowana? Drobnicę czy coś większego? Proszę o dobrą poradę. Pozdrawiam

Jeżeli to ma być tylko komponent zanęty sypkiej to lepiej śrutowaną, jeżeli samą kukurydzą to tak jak napisał kolega wcześniej, najlepiej całą i ugotowaną.

Jeżeli chcesz zwabić tylko duże ryby to część kukurydzy może być podrobiona, wtedy przypływa drobnica a za drobnicą zawsze płyną duże osobniki, drobna zanęta zostanie wyżarta przez drobnicę a gruba zostanie dla większych osobników.

Ale nęcenie kukurydzą nie jest na jeden wypad to minimum kilka dni obwitego sypania.

• 1 month later...