boniu1610 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Witam od tego sezonu chce własnoręcznie komponowac zanęty i otóż mam pytanie bo nabyłem ostatnio kukurydzię i czy śrutowana kukurydza jest lepszą zanętą niż cała, i jakie ryby przyciąga ta śrutowana? Drobnicę czy coś większego? Proszę o dobrą poradę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 srutowana wabi małe i duze rybki karpiowate na początek drobnice ale po czasie większa ryba też podejdzie trzeba ją zapażyć łatwiejsza w przygotowaniu jak cała ,jeżeli nęcenie tylko kukurydzą to musi trwać parę dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokis Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Witam od tego sezonu chce własnoręcznie komponowac zanęty i otóż mam pytanie bo nabyłem ostatnio kukurydzię i czy śrutowana kukurydza jest lepszą zanętą niż cała, i jakie ryby przyciąga ta śrutowana? Drobnicę czy coś większego? Proszę o dobrą poradę. Pozdrawiam Jeżeli to ma być tylko komponent zanęty sypkiej to lepiej śrutowaną, jeżeli samą kukurydzą to tak jak napisał kolega wcześniej, najlepiej całą i ugotowaną. Jeżeli chcesz zwabić tylko duże ryby to część kukurydzy może być podrobiona, wtedy przypływa drobnica a za drobnicą zawsze płyną duże osobniki, drobna zanęta zostanie wyżarta przez drobnicę a gruba zostanie dla większych osobników. Ale nęcenie kukurydzą nie jest na jeden wypad to minimum kilka dni obwitego sypania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Dokładnie tak jak napisali poprzednicy .Ja staram się nęcić cała bo raczej nastawiam się na większe ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.