lukis1115 Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 panowie mam pytanko. Dostalem kolowrotek ktory wedle sprzedawcy przeznaczony jest na morze do dorszy itp. bede miec problem zeby go zwrocic itd gdyz jest to prezent od rodzinki ktora niestety mieszka sporo km ode mnie. mam pytanie czy nada sie do lowienia z gruntu w jeziorkach itp.? wolny bieg , hamulec przedni wielotarczowy itd. Konger Seakon Baltica 450SV jak na moje oko nie widze przeciwwskazan ale wole spytac sie bardziej obytych w tym temacie kolegow po fachu. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokis Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 panowie mam pytanko.Dostalem kolowrotek ktory wedle sprzedawcy przeznaczony jest na morze do dorszy itp. bede miec problem zeby go zwrocic itd gdyz jest to prezent od rodzinki ktora niestety mieszka sporo km ode mnie. mam pytanie czy nada sie do lowienia z gruntu w jeziorkach itp.? wolny bieg , hamulec przedni wielotarczowy itd. Konger Seakon Baltica 450SV jak na moje oko nie widze przeciwwskazan ale wole spytac sie bardziej obytych w tym temacie kolegow po fachu. pozdrawiam. Jeżeli łowisz na Feeder to musisz wyczuć czy będzie za ciężki czy nie bo na feeder często się rzuca ( a przynajmniej powinno) i może ręka boleć, ale nie wydaje mi się na duży kołowrotek. Na ciężki grunt na pewno będzie się nadawał, ja na grunt przy łowieniu węgorzy lub sandaczy używam dużych karpiowych kołowrotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukis1115 Napisano 18 Marca 2012 Autor Share Napisano 18 Marca 2012 tylko i wylacznie na tzw bombke lowie przede wszystkim leszcz karp i lin. nie wydaje sie jakos wyjatkowo ciezki na wedzisku.no niby wszystko co na grunt potrzebne to posiada. decyzja juz praktycznie zapadla i zostawiam go sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek1064 Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Ja używam rozmiarów 55 i 60 na grunt polecam tego nie zajedziesz! ha ha po każdym sezonie rozbierz i przesmaruj mam taką 60 i używam jej na morzu z mim małolatem dość często i jeszcze jego nie zajechał ! a On jest rzeczywisty talent ! do niszczenia kołowrotków ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi