wally25 Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 Ktoś może łapał już w tym roku z brzegu rybki przed domem starców? Cytuj
KTU Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Hej, Byłem w niedzielę od 7-13. 2 fedeery + zanęta, pinka, białe i czerwone. Wyniki: - jeden 25 cm leszcz - jeden 20 cm krąp - 5 jazgarzy Lipa. Jescze nie czas. Pozdrawiam Cytuj
bedzior Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 Witam mam pytanie jak tam dokładnie dojechac? Byłem tam kilka lat temu i chyba sie sporo pozmieniało..chyba doszły wały.. pozdrawiam Cytuj
kamil1975 Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Czy ktoś może podpowiedziec jakaś ciekaw miejscowe w Debcach na leszcza,jak do niej dojechać i od kiedy bierze większy leszcz? Cytuj
salosik Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Leszcz trze się w kanałach odchodzących od Regalicy, pomiędzy 20-30 kwietnia. W tym roku pewnie się to opóźni, wiec trza jeszcze trochę poczekać Cytuj
wally25 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam. Co do miejscówek to za domem starców są kładki(prywatne) Ale nie ma problemu jak nikogo nie ma. Chyba że przyjdzie właściciel no to wiadomo ze trzeba się przenieść. Ale to też nie problem bo z brzegu jest kilko miejscówek. Dobrze leszczyk tam bierze. Jeśli ktoś ma auto to tez nie problem bo pod sam wał można podjechać i są może na 2-3 auta miejscówki. Ale jak kolega zauważył ze jeszcze za zimno. Może się ociepli za tydz. może 2 tyg. Jeśli ktoś chce się spotkać i wymienić poglądy, opowieści to zapraszam w połowie maja (URLOPIK ) będę dosyć częstym bywalcem. Na zmianę : Dębe -> Żabnica -> Mniszki -> Dolna Odra. Pozdrawiam ps. Dajcie znać jakie wyniki jak ktoś był Cytuj
baju Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 Witaj wally25, czy nie uważasz, ze za 2 tygodnie będzie jeszcze trochę za wcześnie na leszcza (za zimna woda), a z mojego doświadczenia wynika, że najlepiej żeruje w okresie kłoszenia żyta gdy woda jest już dostatecznie ciepła... Poza tym widzę, że mieszkasz w St. Brynkach i chciałem zapytać się przy okazji czy znasz jeziorko o nazwie Głębokie ? Cytuj
wally25 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Napisano 11 Kwietnia 2013 Całkiem możliwe ze będzie jeszcze za wcześnie ale miejmy nadzieje ze zacznie się coś dziać Możliwe ze węgorze się ruszą. I szczupaki. Oczywiście przestrzegając okresów ochronnych. A co do Głębokiego to się wychowałem na tym jeziorze. Ale to nie miejsce na to jak chcesz coś wiedzieć na temat jeziora to rozwiń wątek. Pozdro Cytuj
kamil1975 Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 Dzięki Radek za info o dębcach.Mogłoby sie zrobić szybko ciepło, to ryba by sie ruszyła. Cytuj
baju Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Koledzy, czy na Dębcach coś się już ruszyło, można już leszcza lub płoć połowić ? Cytuj
SqrK Napisano 11 Czerwca 2016 Napisano 11 Czerwca 2016 Cześć, odświeżę trochę temat, uczęstrza ktoś w te okolice? lub Klucz-Gryfino? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi