Szitu Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam! Mam do Was pytanie, czy makaron muszelki nadaje się do nęcenia czy też nie bardzo, proszę o Wasze opinie na ten temat. Pozdrawiam Cytuj
Majkelpl Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Nadaje sie,jak kazdy inny,ale do necenia dlugotrwalego bym nie uzywal,gdyz szybko kisnie w wodzie... Cytuj
Szitu Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Napisano 1 Kwietnia 2012 A powiedz mi czy to jest opłacalne co robię, nęce od wczoraj (sobota) aż do wtorku w środę przestaję i w czwartek zamierzam sobie też podrzucić tego makaronu podczas łowienia? Cytuj
tomek1 Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Nadaje sie,jak kazdy inny,ale do necenia dlugotrwalego bym nie uzywal,gdyz szybko kisnie w wodzie... Makaron zjada każda ryba. W rybnym miejscu przy normalnym żerowaniu nie ma możliwości żeby zdążył się zepsuć na dnie. Tyle, że na razie ryby mogą żerować ze zmienną intensywnością. Spróbuj niezbyt obficie na początek 1-2 litry na dzień. W dzień łowienia nęcenie makaronem minimalnie. Cytuj
Szitu Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Napisano 1 Kwietnia 2012 I tak zamierzam zrobić tomku z tym nęceniem, łowię wiele lat ale z zanętami mam do czynienia bardzo rzadko bo na ten staw nie zbyt jest potrzebny ale mimo tego chcę zobaczyć jakie efekty będą z nęceniem A mam jeszcze pytanie, jaka rybka najczęściej podchodzi do makaronu? Cytuj
tomek1 Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 A mam jeszcze pytanie, jaka rybka najczęściej podchodzi do makaronu? W pierwszym rzędzie leszcz, karaś, karp- w tej kolejności. Cytuj
Szitu Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Napisano 1 Kwietnia 2012 A no to fajnie bo bardziej nastawiam się na karasia ale jak karpik weźmie to się nie obrażę A jeszcze jedno pytanko do Ciebie Tomku, jaki byś proponował makaron na hak? Bo muszelki to ciężka sprawa. Cytuj
wronks Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Ja na hak zakładam gwiazdki, można kupić takie z dziurką pośrodku - pasują idealnie o ile się ich nie rozgotuje. Cytuj
Szitu Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Napisano 2 Kwietnia 2012 No też o nich myślałem, a powiedzcie czy warto łowić na koszyczek wkładając normalnie makaron do środka? Bo na spławik nie będę łowił. Cytuj
wronks Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Jeśli nęciłeś wcześniej makaronem to możesz też go dorzucić do zanęty feederowej, tej którą pchasz do koszyczka. Byle nie za dużo. Cytuj
viragolo Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Ogólnie to chyba najbardziej prawidłowo byłoby nęcić makaronem dzień lub więcej przed łowieniem, a podczas łowienia tylko na hak, a do wody coś co nie nasyca ryb, np. zanęta sklepowa. Tak więc upychanie go do koszyka wydaje się być złym pomysłem. Aczkolwiek nad wodą nie ma regół więc polecam sprawdzić w praktyce czy zda to egzamin czy nie Cytuj
Szitu Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Napisano 2 Kwietnia 2012 No już od trzech dni (łącznie z tym) nęce w jednym miejscu i za dużo tego nie rzucam, a nie chcę czegoś dodawać skończę nęcić samym makaronem bo boję się, że zepsuje efekt a mam nadzieje, że on będzie Cytuj
viragolo Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Jak wstępnie nęcisz to nie musisz sypać mało jak masz więcej to sypnij podczas łowienia nie przenęcaj poprostu ryb. Cytuj
tomek1 Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 A jeszcze jedno pytanko do Ciebie Tomku, jaki byś proponował makaron na hak? Bo muszelki to ciężka sprawa. Jak napisano wyżej gwiazdki lub kolanka. Zobacz film z linku w moim podpisie- tam zdaje się jest coś na ten temat Cytuj
Szitu Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Napisano 3 Kwietnia 2012 Mam nadzieje, że rybki "wciągną" ten makaron z dna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi