Szitu Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam! Mam do Was pytanie, czy makaron muszelki nadaje się do nęcenia czy też nie bardzo, proszę o Wasze opinie na ten temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkelpl Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Nadaje sie,jak kazdy inny,ale do necenia dlugotrwalego bym nie uzywal,gdyz szybko kisnie w wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 A powiedz mi czy to jest opłacalne co robię, nęce od wczoraj (sobota) aż do wtorku w środę przestaję i w czwartek zamierzam sobie też podrzucić tego makaronu podczas łowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Nadaje sie,jak kazdy inny,ale do necenia dlugotrwalego bym nie uzywal,gdyz szybko kisnie w wodzie... Makaron zjada każda ryba. W rybnym miejscu przy normalnym żerowaniu nie ma możliwości żeby zdążył się zepsuć na dnie. Tyle, że na razie ryby mogą żerować ze zmienną intensywnością. Spróbuj niezbyt obficie na początek 1-2 litry na dzień. W dzień łowienia nęcenie makaronem minimalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 I tak zamierzam zrobić tomku z tym nęceniem, łowię wiele lat ale z zanętami mam do czynienia bardzo rzadko bo na ten staw nie zbyt jest potrzebny ale mimo tego chcę zobaczyć jakie efekty będą z nęceniem A mam jeszcze pytanie, jaka rybka najczęściej podchodzi do makaronu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 A mam jeszcze pytanie, jaka rybka najczęściej podchodzi do makaronu? W pierwszym rzędzie leszcz, karaś, karp- w tej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 A no to fajnie bo bardziej nastawiam się na karasia ale jak karpik weźmie to się nie obrażę A jeszcze jedno pytanko do Ciebie Tomku, jaki byś proponował makaron na hak? Bo muszelki to ciężka sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wronks Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Ja na hak zakładam gwiazdki, można kupić takie z dziurką pośrodku - pasują idealnie o ile się ich nie rozgotuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 No też o nich myślałem, a powiedzcie czy warto łowić na koszyczek wkładając normalnie makaron do środka? Bo na spławik nie będę łowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wronks Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Jeśli nęciłeś wcześniej makaronem to możesz też go dorzucić do zanęty feederowej, tej którą pchasz do koszyczka. Byle nie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Ogólnie to chyba najbardziej prawidłowo byłoby nęcić makaronem dzień lub więcej przed łowieniem, a podczas łowienia tylko na hak, a do wody coś co nie nasyca ryb, np. zanęta sklepowa. Tak więc upychanie go do koszyka wydaje się być złym pomysłem. Aczkolwiek nad wodą nie ma regół więc polecam sprawdzić w praktyce czy zda to egzamin czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 No już od trzech dni (łącznie z tym) nęce w jednym miejscu i za dużo tego nie rzucam, a nie chcę czegoś dodawać skończę nęcić samym makaronem bo boję się, że zepsuje efekt a mam nadzieje, że on będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Jak wstępnie nęcisz to nie musisz sypać mało jak masz więcej to sypnij podczas łowienia nie przenęcaj poprostu ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 A jeszcze jedno pytanko do Ciebie Tomku, jaki byś proponował makaron na hak? Bo muszelki to ciężka sprawa. Jak napisano wyżej gwiazdki lub kolanka. Zobacz film z linku w moim podpisie- tam zdaje się jest coś na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Mam nadzieje, że rybki "wciągną" ten makaron z dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi