Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jako ze moim hobby jest wędkowanie i jazda motocyklem postanowiem polaczyc te pasje i na rybki jezdzic motocyklem ,ale tu nasuwa sie problem z transportem wedek -teleskopow bo tylko takie wchodza gre .

Motocykl mam z tych wiekszych sa dwa kufry boczne i bagaznik .Jest tez wolne miejsce na tylnym siedzeniu ,a wedkowac chciałbym z gruntu i na splawik .Pomyslalem ze musze kupic torbe -plecak taki aby mozna bylo jakos te wedki zapakowac i przywiazac na tylnym siedzeniu

Dobra byla jakas wysoka ,sztywna torba czy plecak z mozliwosia przypiecia (rzep)wedek do zewnetrznych scianek torby czy plecaka .Z reszta asortymentu nie bedzie problemu ,wszystko zmieszcze do kufrow i bagaznika .Chodzi mi tylko o wedki

A moze ktos ma jakis inny pomysl na transport wedek .

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nie wiem jaki masz motor,ale przyjmuje ze jest to jakis NAKED(ala etz)to moze niezbyt bezpiecznie dla siebie,ale najbespieczniej dla wedek i tak dalej jest duzy plecak,w nim wedki i to na plecki;

Ja na skuterku ma latwiej,bo krzeslo skladane,wiadro na zanety i zanety i inne duperele wcisne miedzy nogi,reszte do chowka,a na plecy pokrowiec z wedkami 3 skladowymi i da sie jechac! :grin:

Napisano

Jeśli chodzi ci tylko o wędki to może jednak kup do nich dopasowany pokrowiec i dorób sobie jakieś mocowania do kufrów/ramy tak żebyś nie musiał mieć tego na plecach.

Ale to sam bedziesz musiał wykazać się pomysłowością i coś dorobić. Gotowców to raczej nie ma.

Skoro wszystko pakujesz do kufrów to plecak tylko dla wędek nie ma sensu.

Ja miałem nieco długi pokrowiec i na plecach było to mało wygodne.

Na ten czas mam w miarę krókie teleskopy więc z krótkim pokrowcem lub plecakiem jest ok.

Pozdr.

Napisano

Wiadomo ze nie wygodne wczasie jazdy,ale przy glebie wedki cale beda,a pozatym jesli beda z boku motocykla to dobrze im nie wróze w czasie jazdy przez sciezke do stanowiska...