pawciobra Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Moje powiadomienie zakończyło się sukcesem Bezżuchwowiec wędrowny - bardziej znany jako minóg rzeczny - to gatunek znajdujący się w całej Europie pod ścisłą ochroną. W okresie tarła, które przypada właśnie na kwiecień i maj, wpływa z morza do rzek. Ten fakt wykorzystało w Braniewie dwóch kłusowników. W biały dzień, nie bacząc na spacerujących ludzi i kamerę monitoringu, na przepławce rzeki Pasłęki gołymi rękami wyciągali minogi z wody. Link do całego artykułu Na przepławce Pasłęki łapali będące pod ochroną minogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Ciekawe po co im były te minogi ? Myslicie ze są zjadliwe ? Swoją droga to chyba nie są ryby, poprawcie mnie jesli sie myle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Ciekawe po co im były te minogi ? Myslicie ze są zjadliwe ? Gdybyś przeczytał cały artykuł to byś się dowiedział. Tak są jadalne, lecz sam nigdy ich nie jadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi