WiluS Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 Witam. W przyszła niedzielę wybieram się z rodziną do Wisły. W związku z tym,chciałbym połowić w Wiśle,ale nie wiem czy mogę.Dlatego nasuwają mi się na usta pytania: -czy wędkarze okręgu Katowickiego mogą łowić w Wiśle w miejscowości Wisła lub w jej okolicy? -jeśli tak to na jakim odcinku,jeśli nie ,to ile kosztuje opłata dzienna,czy zapłacę gdzieś ja w niedzielę i czy są tam w pobliżu jakieś sklepy wędkarskie? Serdecznie dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Serdecznie! WiluS
tomek1 Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 To łowisko komercyjne. Jedyna dopuszczalna metoda- sztuczna mucha. http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=2253 Dzienne zezwolenie bodajże 70 zł, za prawo zabrania w danym dniu 2 ryb w przedziale 27-35 cm trzeba dodatkowo dopłacić.
WiluS Napisano 10 Maja 2012 Autor Napisano 10 Maja 2012 Dziękuje za odpowiedź Tomku.A ten link co mi podałeś,to ta Mała Wisła płynie w Wiśle?jak teraz z pozwoleniem tam?W jakiej ono cenie jest?spining poszedł tam w ruch może?jakieś wyniki w tym roku? pozdrawiam!
tomek1 Napisano 11 Maja 2012 Napisano 11 Maja 2012 Metoda tylko sztuczna mucha o reszcie poczytaj na stronie dzierżawcy. Wyniki chyba niezłe, skoro na zawodach 120 zawodników łowi 1200 miarowych ryb. Jest mądry dzierżawca, wysokie ceny, zabieranie ryb tylko za dopłatą i z górnym wymiarem, restrykcyjny regulamin- jest jedno z najlepszych łowisk w tej częsci "świata".
WiluS Napisano 11 Maja 2012 Autor Napisano 11 Maja 2012 Dziękuję.Niestety sprzętu muchowego nie posiadam.No trudno,jakoś obejdzie się bez wędkowania.Dziękuję za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi