Skocz do zawartości
tokarex pontony

sporawy problem

gordon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, otóż moja przygoda ze spinningiem rozpoczęła sie niedawno, a juz mam spore problemy, a mianowicie: młodszy brat dorwał się do wędki (teleskopowej) i 2 ostatnie kijki szczytowe wysunął tak bardzo, ze nie mogę ich schowac, chociaż próbowałem wszelkimi metodami, ale nie chce połamać szczytu ;/, co w takim wypadku zrobic należy ? Drugim problemem jest to że 2 przelotki urwały mi się i czym należałoby je przykleić do wędki, o ile sie jeszcze nadają takie oderwane ....proszę o pomoc, bo może pytania są dla niekotórych bzdetne, ale dla mnei nie ,,, z góry dziękuję za pomoc

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Spróbuj położyć ją na słońcu i dobrze wysuszyć, bo być może wyciągnął je podczas np. deszczu lub rosy i stąd problem. Urwane przelotki możesz ściągną za pomocą szczypiec (kombinerek). Podgrzewasz delikatnie pozostałą na kiju część nad świecą i delikatnie ściągasz szczypcami. Trzeba to robić z czuciem żeby nie spalić i nie połamać kija. Potem mierzysz kij suwmiarką lub zabierasz go do wędkarskiego i kupujesz nowe przelotki. Powodzenia

Gość Dwie_sety
Napisano

Może najpierw powiedz co to wogóle jest i ile ten twój kijek kosztował, bo jak do 50 zł to nie warty naprawy i prościej kupić nowy, lepszy np dwuskładowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.