Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak tam koledzy w tym roku z rybkami na rozlewisku,słyszałem że karasia tłuczecie.czy jest coś poza nim? Lin,okoń-ja tam w tamtym roku kilka złapałem?

Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nazywają to rozlewiskiem niektórzy,jadąc od strony Warzymic jak wjedziesz do będargowa po lewej stronie masz cmentarz.Jedziesz wzdłuż cmentarza w strone pól,droga wyboista i typowo rolnicza,jedziesz około 0.5 do 1 km i masz rozlewisko.

Karaś tam szaleje teraz,ale karasie to ja mam na Derdowskiego w Szczecinie...

pozdrawiam

Napisano

tak też myślałem, znam to rozlewisko, bylem tam ostatni raz w zeszłym roku ale samochodem do samej wody nie udało się dojechać (w połowie drogi, na łuku było małe bagienko i nie ryzykowałem), musiałem dojść na piechotę....

Napisano

Ja pojechałem tam jakiś miesiąc temu, pogoda była super, sucho, więc miałem nadzieję, że samochodem dojadę nad wodę. Nic z tego , takie rowy i wyboje na drodze, że zrezygnowałem dosłownie po 50 metrach i zawróciłem. Pojechałem na Rosówek na wypróbowane karasiowe łowisko, ale przez połowę następnego dnia spławik nawet nie drgnął :(

Napisano

Cóż,ja zawsze robię tak , że dojeżdżam do wsi Karwowo ,zjeżdżam tam w dół potem na skrzyżowaniu w lewo,jadę jakieś 200 m po lewej mam chałupy(tak było w zeszłym roku). Potem wjeżdżam na łąkę mijam śliwki po lewej stronie ,przejeżdżam przez mały rów,jadę polem i po prawej stronie są drzewa i jest rozlewisko.Pierwsze stanowisko jest jakieś 200 m od postoju auta,idąc dalej następne 200-300 m są już kolejne miejscówki.Cały czas idę po zachodniej stronie rozlewiska czyli od niemieckiej strony,po przeciwnej nigdy nie łowiłem.

Cóż,mam nadzieję że pomogłem.W tym roku jeszcze tam nie byłem.

Pozdrawiam

• 3 months later...
Napisano

rok temu byłem , suchobyło dojechałem pod brzeg, na pontonie pływalismy, karasi tam do bulu nie trzeba nawet necic,srebnych oczywista, jak dłon