Gość mikołaj114 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Witam. Mój wcześniejszy post dotyczył Mikado ULTRAVIOLET Match 390 do tego czasu nie zakupiłem jeszcze kijka ponieważ dużo czytałem wypowiedzi wędkarzy na temat tej wędki i mam wątpliwości co do zakupu tego kijka.Dużo czytałem o Robinson Aquarius Match 390 i zaciekawił mnie ten kijek ale chciał bym a byście wypowiedzieli się na temat tych wędek.Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Ja już ponad 10lat mam Mikado Match HK Series 3,90 i nie narzekam-złego słowa o tej wędce nie powiem,raczej same plusy,co do Robinsona to miałem kiedyś pikera tej firmy , a przeważnie to kupuję kije Mikado lub Mistral.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mikado90 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Ja osobiście mam kilka wędek Mikado i jestem z nich zadowolony mam spining, feedera i właśnie matchówke Mikado Purple Rain 390. Pisałem już w kilku postach o tym kijku. Ma prace średnio-paraboliczną przy karpikach ma bardzo fajne ugięcie ładnie amortyzuje uderzenia ryby. Cenę ma bardzo korzystną ok 130zl(kiedyś ok 180). Bardzo istotne dla mnie jest to że ma bardzo niską wagę w porównaniu do innych wędzisk(198g) a przy tym bardzo wytrzymała a wiadomo czasami trzeba postać w wodzie z kijkiem a przy takiej wadze ręka się nie męczy. Podanych przez Ciebie wędek nie znam, dlatego polecam tą co mam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi