BorysBrzytwa Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Wczytywałem się ostatnio w RAPR i w sumie to nie wiem, czy zestaw żywcowy można zbroić kotwiczką. Rodzaj haka jest sprecyzowany dla muszkarzy, spinn/troll, wędkarstwo podlodowe ale nie dla spławika i gruntu. Jakie Wy macie zdanie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 wg rapr (przynjamnej ja tak rozumuje) zywiec to przyneta naturalna i zbroic ja mozna hakiem lub jedna kotwica o srednicy hakow chyba do 2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BorysBrzytwa Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Rozstaw, to masz koło o średnicy 30mm, ale to jest dopiero doprecyzowane przy innych metodach połowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 czy zestaw żywcowy można zbroić kotwiczkąOczywiście że można ,w/g rapr kotwiczka to haczyk o wielu ostrzach np, kotwiczka trój-ramienna to haczyk o trzech ostrzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BorysBrzytwa Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Nie, żebym się upierał przy swoim, bo uważam, że masz rację. Chodzi o to, że w przypadku innych metod jest jasno doprecyzowane co jest haczykiem i ile może ich być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Widzę, że mocno Cię to męczy ale jak sam zauważyłeś w tej metodzie ,rodzaj haczyka nie jest sprecyzowany przez Ustawodawcę, więc jest pozostawiona pewna dowolność Wędkarzowi, a gdyby było inaczej, byłby odpowiedni, osobny zapis, (dodatkowy punkt) w IV RAPR regulującego tą kwestie, tak jak w przypadku np. metody muchowej. P.s. Nawet jeśli przeczytasz komentarze prawne W.Radeckiego i innych osiągając spokój i pewną jasność w swoich poglądach, wcale to nie znaczy, że pewnego dnia nie spotkasz nad wodą strażników którzy posługują się biegle...własną wykładnią prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BorysBrzytwa Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Dokładnie, zawsze można spotkać kogoś, kto bardzo nadgorliwie interpretuje przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi