inter Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Witam Ktoś coś może wie w tym temacie ? Czy są tam jakieś opłaty ? Poczytałem trochę w necie że bywa tam "fajna" rybka ( co prawda nie do jedzenia ze względu na zawartość metali ciężkich ) ale połapać można . No i łapią tam nie tylko na wędki Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inter Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 byłem zobaczyłem połowiłem; 2wa szczupłe ok 30 cm , co poza tym ? Siedzą moczą kije, ryba jakaś jest, przy mnie wyciągnął kilka linów . Ale generalnie jak przyjadą tak zostawią syf. Można łapać na co się chce, nie ma żadnych opłat tak jak myślałem wcześniej.Czy pojadę tam jeszcze raz ? nie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1208 Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Jeżdże bardzo często na teren żwirowni w Dalanówku . W tym roku złapałem kilka szczupłych ( największy 3kg ) i mnóstwo linów i karasi . Jest też ładna płoć . Łowie na stawie pod linią energetyczną ( troche dalej od wysypiska ) . Ogólnie na stawach jest ryby duzo i podobno są spore okazy .. ale tak jak mówiłeś , zostawiają po sobie syf i wogóle . Teraz będe sprawdzał stawy w Michalinku ( za restauracja Malinowy Bzyk - w przeciwną strone Dalanówka skręcając z e-7 ) Stawy około 6- letnie . Jak cos bedzie sie działo to napisze ... Jakby ktoś wiedział o jakiś dobrych łowiskach w okolicach Płońsk Nasielsk Ciechanów to bede wdzięczny za info .. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inter Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2012 stawy w Michalinku są płatne ? I tj gdzieś za Shell ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1208 Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 stawy w Michalinku są prywatne ale nie płatne .. podobno tam nie zarybione są jeszcze jednak ... tak to jest za stacją Shell , byłem w niedziele pierwszy staw po lewej stronie taki troche zarośnięty -> około 30 karasi takich jak dłoń , takie same albo mniejsze liny i jeden mały okonek sie trafił .. a Ty kolego znasz jeszcze jakies stawy w okolicach ?? wiesz cos może na temat tych stawów w Niewikli .. ? można tam łapać ? a może wiesz coś na temat stawów w Nacpolsku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inter Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Witam Niestety ze stawów znam tylko Dalanówek , głównie chodzę nad rzekę .Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1208 Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 a wiesz coś może o tych stawach w Sochocinie czy tam Kolonii Sochocin ? Jak sie jedzie od Płońska to po lewej stronie .. tam podobno są jakieś opłaty ale czy duże ?? Jest tam ryba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inter Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Nigdy tam nie byłem , ale nad rzeką ludzie mówili że teraz zrobili wejście po 20pln, było po 10pln , z tego co wiem to karp i amur .Kiedyś tam byłem w celach inf o ryby i gości też bierze ze Stzregowa ( M.Pawłowski). No i wiadomo za złapaną rybę płacisz , ile nie wiem .Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1208 Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 dzięki dowiedziałem sie o stawach w Nacpolsku - można łapać . Podobno króluje tam szczupak ! Jak bede miał czas w niedziele to pojade tam i napisze co i jak . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Przypominam czego dotyczy temat: Żwirownia - Dalanówek a więc wracając do tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi