rafalek324 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 witam serdecznie po długiej przerwie:( no tak bywa że praca nie pozwoliła śledzić portalu przez parę miesięcy. :(Koledzy podpowiedzcie mi jaką mieszanką ziaren nęcić łowisko, gdzie w większości jest leszcz i trochę karpia, i to dużego karpia, widziałem łowione tam okazy z tej górnej półki od 7kg nawet do 18kg. Leszcze na kulki wchodzą nawet takie po 2-3kg ale najwięcej jest takich do 1kg. Łowisko to jezioro gdzie głębokość max to 4m, tam gdzie mam pomost i bojkę jest ok2-2,5m, jak zacząłem nęcić gotowaną kuku i grochem było sporo mułu, teraz już go nie ma wiem po ciężarku od łódki wcześniej był zamulony teraz nie ,i wyraźnie czuć jak uderza o dno , wcześniej nie było tego. Kukurydze i groch chciałbym jeszcze czymś wzbogacić, i pytanie czym i ile tego sypać? zaznaczę tu że sypię dywanem, zamierzam sypać 2 razy w tygodniu przez cały sezon tak żeby było systematycznie, i pytanie czy aromatyzować to czymś, i czy mogę razem to moczyć i gotować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Muł posprzątały karpie ja bym dorzucił troche konopi na kazde nęcenie, co by lepszy apetyt rybki miały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igorpl Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Konopie jak najbardziej tylko ziarna!Kup jakiś nie drogi pelet i rzucaj do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek324 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2012 a czy może być taki granulat co karpie karmią na stawach? bo mam dojście do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 a czy może być taki granulat co karpie karmią na stawach? bo mam dojście do tego. Pomysl wydaje sie ciekawy, ryby beda odzywione i chetnie powroca w takie miejsce. Jak zamierzasz na to lowic? Mozna zalozyc na haczyk czy zaczepisz gumka na haczyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi