diego87 Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Witam wszystkich karpiarzy mam pytanie czy z fluorocarbonu mogę robić węzeł bez węzła? Wędkuję w jeziorze gdzie są amury po około 20kg i czytałem ,że fluorocarbon jest lepszy czy to prawda? pozdrawiam Cytuj
diaflex Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Możesz robić wiele węzłów, również ten podstawowy. Ja stosuję miękkie przypony i też na wyniki nie narzekam Cytuj
diego87 Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Napisano 9 Czerwca 2012 ja niestety póki co odnoszę same porażki... karmię już 2tygodnie i żadnych efektów. kilka lat temu amury po około 10kg łowiono często,ale niestety nasze cudowne przepisy o rybach rodzimych zablokowały zarybianie amurem ponieważ jest to jezioro przepływowe;/ Cytuj
Arek0402 Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 czytałem ,że fluorocarbon jest lepszy czy to prawda Różne są teorie jedne mówią że miękka plecionka pozwala na lepszą prezentacje przynęty zwłaszcza pływających, inne że przezroczysty w wodzie fluorocarbon nie wzbudza podejrzeń jedno jest pewne jeżeli na dnie jest dużo zawad o które plecionka może się przetrzeć warto stosować fluorocarbon w innych wypadkach ufam plecionce mam pytanie czy z fluorocarbonu mogę robić węzeł bez węzła? Fluorocarbon jest sztywny w przeciwieństwie do plecionki i obawiam się że nie zaciśnie się on wystarczająco mocno na trzonku haka ale pewności nie mam Do żyłki i fluorocarbonu polecam węzeł Snelling Cytuj
diaflex Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 czytałem ,że fluorocarbon jest lepszy czy to prawda Różne są teorie jedne mówią że miękka plecionka pozwala na lepszą prezentacje przynęty zwłaszcza pływających, inne że przezroczysty w wodzie fluorocarbon nie wzbudza podejrzeń jedno jest pewne jeżeli na dnie jest dużo zawad o które plecionka może się przetrzeć warto stosować fluorocarbon w innych wypadkach ufam plecionce mam pytanie czy z fluorocarbonu mogę robić węzeł bez węzła? Fluorocarbon jest sztywny w przeciwieństwie do plecionki i obawiam się że nie zaciśnie się on wystarczająco mocno na trzonku haka ale pewności nie mam Do żyłki i fluorocarbonu polecam węzeł Snelling Odnośnie pierwszej części, to widzę, że nie za bardzo orientujesz się w jakim celu stosuje się "fluo", jako materiał przyponowy - bo o przyponie tu mowa. Jeśli natomiast chodzi o drugą część, proponuję spróbować zanim napiszesz opinię. Cytuj
diego87 Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Napisano 10 Czerwca 2012 ja z czystym sumieniem przyznam,że jestem amatorem w tym temacie;) i nie da się ukryć,ze pomału jestem już zniechęcony porażkami;/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi