Arek0402 Napisano 12 Czerwca 2012 Napisano 12 Czerwca 2012 To nowość na rok 2012 raczej z niskiej półki bo kosztuje jedynie ok. 115zł i bardzo przypadł mi do gustu ale trochę waham się z jego zakupem, dlaczego ? Zaraz napisze Ma on tylko 2 łożyska kulkowe i oczywiście jedno oporowe więc rolka nawijająca żyłkę najprawdopodobniej nie jest łożyskowana podobnie jak w Catanie którą posiadam ale w młynku Shimano rolka mimo braku łożyska kręci się bardzo lekko w przeciwieństwie do niełożyskowanej rolki w mojej starej Okumie Access w której rolką nie tak łatwo obrócić więc jak widać z tymi rolkami na łożyskach ślizgowych różnie bywa Jeżeli ktoś z was miał kontakt z tym kołowrotkiem to niech napisze jak on pracuje, czy rolka nawoju żyłki chodzi lekko czy jest solidnie wykonany i dobrze spasowany itp. Jak wpadnie mi w ręce to obiecuje napisać coś od siebie Cytuj
Romcio.fish Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 cześć, ja nie mam tego kołowrotka, ale wczoraj łowiłem nim przez 3 godziny odległościówką, byłem ze znajomym na rybkach i zamieniliśmy się wędkami. Kołowrotek naprawdę super nawija żyłkę, byłem zaskoczony jakością. Dobrze mi się łowiło, wprawdzie nie zwróciłem uwagi na rolkę, ale żyłka była nieskręcona i nic ją nie "uwierało", a używa kołowrotek i żyłkę od 2 m-cy i często. Gdybym był na kupnie, to wziąłbym ten kołowrotek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi