rutra Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Potrzebuję opinii na temat dobrego wędziska teleskopowego[żadne inne nie wchodzi w grę] do połowu na żywca sandacza[czasem przyłowem będzie węgorz i szczupak] w długości 3,6-3,9m z blankiem slim[mała średnica przy dolniku] i niskiej wadze - co polecacie? Przyglądam się takim kijo jak: shimano alivio tele slim , shimano vegenance tele slim , daiwa apollo. O ile o apollo jest trochę w necie,to o shimano niewiele , może są jeszcze lepsze kije ,których nie biorę pod uwagę? Jeśli ktoś będzie łaskaw coś napisać,to poproszę o trochę głębszy opis z charakterystyką kija. Z góry dziękuję za każdą poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frank_lucas Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 A jaka do jakiej kwoty chcesz kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rutra Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Min.150-200zł,max. się zobaczy zależnie od oferty-najważniejsze-to ma być naprawdę porządny sprzęt,lekki i o małej średnicy blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frank_lucas Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 http://allegro.pl/w-shimano-vengeance-slim-telescopic-330-xh-40-80g-i2346783193.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rutra Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 Po pierwsze za krótka,po drugie podałem ją jako możliwą do zakupu[tylko dłuższą],po trzecie żadnej opinii na temat tego kija z twojej strony,po czwarte pytałem czy są lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frank_lucas Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Przepraszam za poprzedniego posta. Sam nie posiadam tego wędziska, ale mój brat ma taki z tym że 3,30m i chwali sobie. Sam zastanawiam się nad kupnem trójki, bo byłaby dobra na łódkę i z brzegu. Innych nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Pooglądaj sobie jeszcze serię Cormoran Black Star, ja używam 330 40-80gr , jest w miarę sztywna i właśnie nie za gruba. W moje gusta trafiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Apollo jest ok. ale coraz trudniej kupić. Zastępująca ją seria Megaforce też jest ok. Shimano na żywca moim zdaniem ma zbyt delikatną budowę, szczególnie przelotki, które są dodatkowo zbyt małe i zbyt gęsto rozmieszczone jak na moje wyobrażenie kija żywcowego. Zobacz jeszcze Jaxon Inspiral- podobne parametry jak Apollo i Megaforce. Ostatnio jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem tej wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi