gregkrak Napisano 12 Czerwca 2012 Napisano 12 Czerwca 2012 Witam, jestem na etapie robienia swoich pierwszych spławików które maluję pędzlem i niestety nie mam zielonego pojęcia jakiej farby ( lakieru ) mam użyć do ich malowania. Wyczytałem w wielu wątkach że można stosować farby nitro, olejne, olejno-ftalowych ale które są najlepsze ? Część spławików pomalowałem farbami akrylowymi lecz mało że farba schodzi pod paznokciem to w wodzie się rozmyła Jakie konkretne farby polecacie - firma, rodzaj ( seria ) ? Chcę kupić poniższe kolory: - czarny matowy ( pojemnik około 200 – 500 ml ) - brązowy matowy ( pojemnik około 200 – 500 ml ) - bezbarwny matowy ( pojemnik około 200 – 500 ml ) - zielony ciemny matowy ( pojemnik około 200 – 500 ml ) - czerwony fluo ( mały pojemnik około 20 ml ) - zielony flou ( mały pojemnik około 20 ml ) - żółty fluo ( mały pojemnik około 20 ml ) - pomarańczowy fluo ( mały pojemnik około 20 ml ) Dużo czasu poświęciłem na zrobienie spławików i nie chce zniszczyć kolejnych złą użytą farbą więc zależy mi na jakości. Z góry BARDZO dziękuję za pomoc w wyborze farb ( lakierów ). Pozdrawiam Grzegorz Cytuj
Unises Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Poszukaj i poczytaj w tym dziale, http://haczyk.pl/forum/viewforum.php?f=68 ot np. temat o produkcji woblerów, tam znajdziesz wszystko; farby i lakiery itd.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi