ViVol Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Witam, prosze o porady jak można skutecznie zlapać bolenia stojocego sobie w miejscu, otóz stoje sobie na mostku i widze jak bolenie sobie zeruja, w granicach od 50-70cm jest ich około 6/5 sztuk, próbowałem na spinig lecz ich reakcja jest taka ze sie płosza i nie reaguja na wszelkie przynęty. Dodam ze z ciekawości żuciłem chleb do wody, bolen był nim zainteresowany krążł w okól niego lecz nie chciał wziać, brały tylko jakieś malutkie bolenie i klenie po 20-40cm. W moim temacie chodzi o porade jak skusić tego większego bolenia może coś mi ciekawego podpowiecie z góry dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Tylko spininng, i płytko schodzący wobler boleniowy Jak wyglądają takie woblery zobacz sobie na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Czemu tylko spining ?? Jesli masz mozliwosc to zywa ukleja puszczona z nurtem pod ich stanowisko tez bedzie dobra. Tak złowiłem swoje najwieksze bolenie, które na sztuczne przynety nawet nie chciały spojrzec. Łowiłem z kulą wodną, na długim 2metrowym przyponie ukleja zaczepiona za pyszczek na pojedynczym haku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi